Helgläger

Helgläger Grupp A

Datum för Grupp A VT-2024

19-21 januari

16-18 februari

15-17 mars

12-14 april

3-5 maj

Om gruppen

Arbetsledare för Grupp A är Oscar Hjort sedan starten 2017. Oscar har mångårig erfarenhet som arbetsledare på sommarkollo och på helgläger. Oscar har arbetat i våra verksamheter sedan 2010. Gruppen riktar sig till deltagare i åldrarna 15-20 år.

Lägret sträcker sig mellan fredag eftermiddag och söndag förmiddag. Under helgerna blandas utflykter, aktiviteter och egentid för återhämtning på gården.

För varje helg gör vi ett schema som bygger på våra deltagares önskemål och intressen. Oscar skickar ut schemat senast onsdag i samma vecka som kollot ska vara så att deltagare och anhöriga i god tid hinner se vad som ska hända under helgen.

Om gården

Lillsjödal Friluftsgård

Grupp A har sina helgläger på Lillsjödal friluftsgård som ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten. Här finns även tillgång till en bastu och en badbrygga. Lillsjödal ligger strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun.

Gården består av en huvudbyggnad med kök, matsal och sällskapsrum på nedervåningen och rum för deltagarna på ovanvåningen. Mitt över gårdsplanen ligger också ett annex med ytterligare sovrum och en byggnad med ett större rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning.

Lyssna