Sommarkollo

*Period 1: 11-13 år, klassiskt kollo

*För våra yngsta deltagare är kollovistelsen 7 dagar lång.

Denna period riktar sig till dig med högfungerande autism/Aspergers syndrom.

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar.

Tema:

Klassiskt kollo innebär att det inte finns något specifikt tema för perioden utan är istället en större blandning av olika intressen. På alla perioder utgår vi ifrån vad våra deltagare har önskat att de vill göra. Till exempel kan vi åka på utflykter som laserdome, älgsafari eller äventyrsbad. Hemma på gården kan vi snickra, pyssla, spela tv-spel eller göra upp en eld och grilla. Allt beror på vad du som deltagare tycker är kul!

Om Lillsjödal:

Friluftsgården Lillsjödal ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten, strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun. På kollogården finns det två stora hus, huvudbyggnaden och Annexet.

Kasper har haft sommarkollo här sedan år 2008. På nedanvåningen i huvudbyggnad finns det ett kök där kocken lagar all mat, toaletter, en matsal och sällskapsrum. Här har vi bland annat ett TV-spelsrum, pysselhörna och massvis med utrymme för roliga inomhusaktiviteter. På ovanvåning finns det flera rum där deltagare sover. Mitt över gårdsplanen ligger också ett Annex, ett annat hus med två våningar. Här finns det plats för ledare att sova och ibland även några deltagare i eget rum. På Lillsjödalsgården finns det även en lada med ett rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning. Lillsjödal har en stor gräsmatta med bland annat en studsmatta och utrymme för utomhusaktiviteter. Precis runt knuten till Lillsjödal ligger en liten sjö med badbrygga och bastu, här finns också möjlighet att paddla och fiska.

 

Lyssna