Helgläger

Helgläger Grupp B

Datum för Grupp B HT-2024

Datum och planering för uppstart av ny grupp under HT-24 pågår.

För att anmäla ditt intresse hos oss behöver du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte bindande.

Efter intresseanmälan kommer vår gruppchef inom kort att ta kontakt med dig för att ta in kompletterande information och du har då även möjlighet att få stöd i ansökningsprocessen till LSS.

För att få åka på Kasper Kollo behöver du ansöka hos en LSS-handläggare i din hemkommun om insatsen ”korttidsvistelse enligt LSS 9:6 med önskemål om verkställighet på Kasper Kollo Helgläger” Vi rekommenderar dig att ta kontakt med en LSS-handläggare så snart som möjligt.

Om gruppen

Gruppen riktar sig till deltagare i åldrarna 11-14 år. Ansvarig för Grupp B är Marcus som har omfattande erfarenhet av arbete med målgruppen och har tidigare arbetat som gruppchef på ett barn- och ungdomsboende som riktar sig till personkrets 1 inom LSS. Marcus har varit gruppchef på Kasper Kollo sedan 2018.

Lägret sträcker sig mellan fredag eftermiddag och söndag förmiddag. Under helgerna blandas utflykter, aktiviteter och egentid för återhämtning på gården.

För varje helg gör vi ett schema som bygger på våra deltagares önskemål och intressen. Marcus skickar ut schemat senast onsdag i samma vecka som kollot ska vara så att deltagare och anhöriga i god tid hinner se vad som ska hända under helgen.

Om gården

Lillsjödal Friluftsgård

Grupp B har sina helgläger på Lillsjödal friluftsgård som ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten. Här finns även tillgång till en bastu och en badbrygga. Lillsjödal ligger strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun.

Gården består av en huvudbyggnad med kök, matsal och sällskapsrum på nedervåningen och rum för deltagarna på ovanvåningen. Mitt över gårdsplanen ligger också ett annex med ytterligare sovrum och en byggnad med ett större rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning.

Lyssna