Viljan barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-boendet Viljan är ett barn- och ungdomsboende för dig med Aspergers syndrom och högfungerande autism.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig stöd anpassat för dig. För oss är det viktigt att du är trygg och att du trivs. När man känner sig trygg blir det lättare att ta nya steg i sin utveckling. Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. På Viljan stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Tillsammans gör vi en plan med målet för ditt boende på Viljan. På vardagarna går du i skolan. När du kommer hem till Viljan efter skolans slut, väntar olika fritidsaktiviteter. Varje dag tränar vi på sådant som är bra att kunna för att klara sig själv. Det kan handla om att till exempel sköta sitt eget hushåll och sin ekonomi, att resa på egen hand, att ha kontakt med olika myndigheter och att söka arbete. Vår egen bil gör det enkelt för oss att även ordna aktiviteter utanför Viljan.

Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/skola/handläggare etc.). Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik.

Här på Viljan tycker vi att det är viktigt med uppmuntran, ha kul och gemenskap men också med struktur, ordning och reda.

 

Fysisk miljö

Viljan är ett litet boende med bara fyra platser. För att du ska känna dig hemma har du ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Dina anhöriga är välkomna hit för att hälsa på och övernatta. Det finns även gemensamma utrymmen där vi umgås tillsammans.

Viljan ligger i utkanten av ett villaområde i Täby kyrkby, norr om Stockholm. Vi har nära till stora grönområden och Vallentunasjön.

Täby Kyrkbys centrum ligger inom gångavstånd och där finns livsmedelsaffär, konditori, apotek och bibliotek. Där finns även buss till Täby centrum och Danderyd med anknytande tunnelbana samt Roslagsbanan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna