Viljan barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-boendet Viljan är ett barn- och ungdomsboende för dig med Aspergers syndrom och högfungerande autism.

Vår pedagogik anpassar vi efter dina förutsättningar och du har möjlighet att utvecklas i din egen takt. Vi satsar på att ge dig största möjliga omsorg och att vara engagerade i det vi gör. Vi fokuserar också på att skapa en tydlig miljö runt omkring dig som är lätt att förstå. Vi tycker det är viktigt att du blir uppmuntrad och har gemenskap och att vi har roligt tillsammans. Samtidigt som vi är ett boende med ordning och reda och klara gränser.

Tillsammans gör vi en plan med målet för ditt boende på Viljan. På vardagarna går du i skolan. När du kommer hem till Viljan efter skolans slut, väntar olika fritidsaktiviteter på dig. Varje dag tränar vi på sådant som är bra att kunna för att klara sig själv. Det kan handla om att till exempel sköta sitt eget hushåll och sin ekonomi, att resa på egen hand, att ha kontakt med olika myndigheter och att söka arbete. Vi kallar det ADL-träning (activities of daily living). Vår egen bil gör det enkelt för oss att även ordna aktiviteter utanför Viljan.

Fysisk miljö

Viljan är ett litet boende med bara fyra platser. För att du ska känna dig hemma har du ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Dina anhöriga är välkomna hit för att hälsa på och övernatta. Det finns även gemensamma utrymmen och på Viljan är vi som bor och arbetar här med och bestämmer hur det ska se ut.

Viljan ligger i utkanten av ett villaområde i Täby kyrkby, norr om Stockholm. Vi har nära till stora grönområden och Vallentunasjön.

Täby Kyrkbys centrum ligger inom gångavstånd och där finns livsmedelsaffär, konditori, apotek och bibliotek. Där finns även buss till Täby centrum och Danderyd med anknytande tunnelbana samt Roslagsbanan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen