Fiolen barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Fiolen är ett LSS-boende för barn och ungdomar med en diagnos inom autismspektrum och intellektuell funktionsnedsättning.

Vi erbjuder en trygg miljö där du får utvecklas i din egen takt och utifrån dina speciella förutsättningar. Vi tränar på sådant som du behöver kunna för att leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Till exempel övar vi på att laga mat, duka och att handla. Vi arbetar dagligen med olika hjälpmedel för kommunikation såsom kommunikationskartor och teckenstöd.

Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/skola/handläggare etc.). Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik.

Här på Fiolen tycker vi att det är viktigt med uppmuntran, ha kul och gemenskap, men också med struktur, ordning och reda.

På Fiolen deltar du i olika aktiviteter, både sociala och kulturella. Enheten har en egen verksamhetsbil som kan användas till olika aktiviteter.

Fysisk miljö

Fiolen är en tvåplansvilla i ett trivsamt villaområde i Täby norr om Stockholm och har naturen inpå knuten. Från Fiolen är det cirka fyra kilometer till Täby centrum dit du kan ta dig med buss eller tåg.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna