Lyran barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm

Om verksamheten

Lyran är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar upp till och med 21 års ålder och som har autism, autismliknande tillstånd, ADHD, utvecklingsstörning eller multifunktionshinder. Lyran är bemannat dygnet runt alla dagar om året.

Vi erbjuder en trygg miljö där de boende får utvecklas i sin egen takt och utifrån sina speciella förutsättningar. Vi tränar på sådant som de boende behöver lära sig för att på bästa sätt kunna leva ett självständigt liv. Vi kallar det ADL-träning, activities of daily living. Till exempel övar vi på att laga mat, duka och att handla. Vi arbetar dagligen med olika hjälpmedel för kommunikation, kommunikationskartor och teckenstöd.

För oss är det viktigt att de som bor på Lyran blir uppmuntrade, känner gemenskap och att vi gör saker tillsammans. Lika viktigt är det med ordning och reda och tydliga gränser. När du bor på Lyran deltar du också i olika aktiviteter, både sociala och kulturella. För oss är det viktigt att du får ägna dig åt dina egna intressen och styrkor. Enheten har en egen verksamhetsbil som kan användas till olika aktiviteter.

Fysisk miljö

Lyran ligger i en enplansvilla i ett trivsamt villaområde i Täby. Vi är ett litet boende med fyra platser. Du bor i eget rum. Villan har också vardagsrum, toalett, badrum och kök. Utomhus har vi en altan och en stor trädgård. Lyran ligger cirka fyra kilometer från Täby Centrum dit det går buss. Nära Lyran finns vårdcentral, mataffär och restauranger.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen