Torpet barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm

Om verksamheten

Torpet är ett LSS-boende för dig som är mellan tio och 21 år och som har Aspergers syndrom/högfungerande autism. Torpet fungerar som en sluss in i en mer självständig framtid.

Torpet erbjuder en förutsägbar, trygg och trivsam miljö. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov du har, men också dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi tror på uppmuntran och gemenskap och att ha roligt ihop. Samtidigt som vi är ett boende med ordning och reda och klara gränser.

Att bo i en strukturerad och förutsägbar miljö, där alla i personalen bemöter dig på samma sätt, gör att du känner dig tryggare och lättare utvecklar dina förmågor. När du flyttar in får du en egen kontaktperson som har det övergripande ansvaret. Tillsammans med dig och dina föräldrar ser kontaktpersonen till att din tid på Torpet anpassas efter dina intressen och önskemål. På Torpet finns personal på plats dygnet runt, året om.

Aktiviteter

När du kommer hem från skolan på eftermiddagen börjar olika fritidsaktiviteter. Varje dag satsar vi på aktiviteter som förbereder dig för ett kommande gruppboende eller arbete på exempelvis ett dagcenter. Vi ägnar oss åt vardagliga sysslor som att bädda sängen, klä på sig, sköta hygienen, handla, laga mat och städa.

Varje vecka kan du vara med på vårt husmöte. Då planerar vi tillsammans, går igenom aktiviteter, tar upp både klagomål och önskemål och mycket annat.

Fysisk miljö

Torpet har fem platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Vi har gemensamma rum där vi umgås. Tvättstugan, köket och duschavdelningen bokar man. Din familj är välkommen att hälsa på och kan övernatta här. Du och alla andra som vistas på Torpet är med och bestämmer hur vi ska ha det för att det ska bli så hemtrevligt som möjligt på boendet.

15 minuters promenad från Torpet ligger Täby centrum. Dit tar man sig även enkelt med buss. En kortare promenad från Torpet finns livsmedelsbutik, restaurang/pizzeria, kiosk samt Roslagsbanan som går mot Stockholm, Österskär och Vallentuna. Från Torpet är det även nära till skog och sjö.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen