Värjan

hGruppbostad
Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Värjan är en gruppbostad enligt LSS för dig som är vuxen och som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. För att bo här behöver du ha ett LSS-beslut från din kommun.

Här på Värjan är insatserna som ges till dig anpassade efter dina behov och ditt självbestämmande. Varje dag ska kännas meningsfull och rik på innehåll.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig specialanpassat stöd för att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. Vi tror på uppmuntran och att ha kul tillsammans men också på struktur, ordning och reda.

Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc).

Aktiviteter

Vilka aktiviteter vi gör beror på vad du är intresserad av. Med vårt läge i hjärtat av Södermalm i Stockholm har vi stora möjligheter till aktiviteter av många olika slag.

 

Fysisk miljö

Du bor i en egen lägenhet på 41-45 kvadratmeter med kök, stort badrum, parkettgolv och en takhöjd på cirka tre meter.

Boendet har också gemensamma utrymmen såsom kök med matplats, vardagsrum och en stor balkong mot innergården.

Ett stort utbud av service och butiker finns på nära håll liksom kommunikationer med till exempel buss och pendeltåg.

Om medarbetarna

På Värjan finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller liknande.

Hälso- och sjukvård

Vi har en egen sjuksköterska knuten till boendet som ansvarar för insatser som härrör hälso- och sjukvård.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Värjan

Lyssna