Värjan för vuxna

hGruppbostad
Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Värjan är ett LSS-gruppboende för vuxna personer över 18 år, och vänder sig till dig med ADHD/ADD, utvecklingsstörning och/eller autism. För att få en plats hos oss förutsätts LSS-beslut av din handläggare i kommunen.

Hos oss på Värjan ska du känna att insatserna som ges till dig är anpassade efter dina behov och efter ditt självbestämmande. Varje dag ska kännas meningsfull och rik med innehåll. Eftersom vi tycker det är viktigt att du är delaktig i ditt liv och ditt boende, får du inflytande utifrån dina egna förutsättningar.

Aktiviteter

Vilka aktiviteter vi gör beror på vad du är intresserad av. Med vårt läge i hjärtat av Södermalm i Stockholm har vi stora möjligheter till aktiviteter av många olika slag.

Nattanställd personal

På Värjans gruppboende tillämpar vi schema med vaken nattpersonal. Det finns därmed alltid personal på plats dygnets alla timmar.

Fysisk miljö

Du bor i en egen lägenhet på 41-45 kvadratmeter med kök, stort badrum, parkettgolv och en takhöjd på cirka tre meter.

Boendet har också gemensamt utrymme och en stor balkong mot innergården.

Ett stort utbud service och butiker finns på nära håll liksom kommunikationer med till exempel buss och pendeltåg.

Om medarbetarna

På Värjan finns cirka 15 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller liknande.

Hälso- och sjukvård

Vi har en egen sjuksköterska knuten till boendet som ansvarar för insatser som härrör hälso- och sjukvård.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Värjan