Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
5

LSS-bostad i Stockholm

Svärdets LSS-gruppboende vänder sig till dig som är mellan 20 och 35 år och som har ADHD/ADD, Aspergers syndrom eller autism.

Hos oss på Svärdet ska du känna dig som hemma och att du får göra saker som intresserar dig. Både sådant du är van att göra och nya saker. Varje dag ska kännas meningsfull och rik med innehåll. Eftersom vi tycker det är viktigt att du är delaktig i ditt liv och ditt boende, får du inflytande utifrån dina egna förutsättningar.

Aktiviteter

Vilka aktiviteter vi gör, beror på vad du är intresserad av. Med vårt läge i hjärtat av Södermalm i Stockholm har vi stora möjligheter till aktiviteter av många olika slag.

Sovande jour

På Svärdets gruppboende tillämpar vi sovande jour.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Svärdet

Du bor i en egen lägenhet på 41-45 kvadratmeter med kök, stort badrum, parkett och en takhöjd på tre meter. Boendet har också gemensamt utrymme och en stor balkong mot innergården. Ett stort utbud service och butiker finns på nära håll liksom kommunikationer.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Svärdet finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.