Vanadis

hGruppbostad
Stockholm
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vanadis LSS-gruppbostad vänder sig till dig som är vuxen och har diagnos inom autismspektrum eller Aspergers syndrom samt eventuella tilläggsdiagnoser. Du är redo för eget boende men behöver fortfarande stöd och träning innan du kan klara dig helt själv.

Boendet på Vanadis ska bidra till att du blir så självständig som möjligt. Samtidigt som du är omgiven av det stöd du behöver. Stödet kan bestå av att du får träna på att sköta ditt hem, till exempel tvätta och laga mat. En annan viktig del är att du får träna din sociala förmåga för att i framtiden kunna klara dig i samhället, skaffa vänner, planera fritiden och annat som hör till livet. När, hur mycket och på vilket sätt vi stöttar dig, hänger samman med dina unika förutsättningar.

Tydligt och tryggt

Vårt arbetssätt utformas utifrån dina unika behov och bygger på lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi tror på uppmuntran och gemenskap, men också på struktur och gränser. Att bo i en strukturerad och förutsägbar miljö, där alla i personalen bemöter dig på samma sätt, gör dig tryggare. Då blir det enklare för dig att utveckla dina egna förmågor. Vi vill ge dig en känsla av sammanhang och ordning. På så sätt ökar din livskvalitet. Grunden för vårt arbete är en målsättningsplan som vi gör tillsammans med dig när du flyttar in.

Aktiviteter

Fritiden kan vara ett problem. Vad ska jag syssla med? Vi stöttar och motiverar dig att göra olika saker, till exempel gå på konsert, bio eller träffa andra. I vår gemensamma lägenhet kan du umgås med personal och grannar. Här kan du också laga mat, spela spel eller se på TV.

Fysisk miljö

Vanadis gruppboende ligger i stadsdelen Norrmalm i Stockholm. Du bor i en egen lägenhet men har också tillgång till en gemensam lägenhet som är en mötesplats på boendet. På Vanadis finns personal på plats dygnet runt.

Service och kommunikationer

Vi har en livsmedelsbutik runt hörnet och det är gångavstånd till Stockholms stora affärsutbud, restauranger och caféer. Det finns bra bussförbindelser utanför verksamheten och med en kort promenad kommer man till Odenplans tunnelbana.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna