hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom
6

LSS-boende i Stockholm

Erik Dahlbergsgatan är ett gruppboende som vänder sig till dig som är vuxen och omfattas av LSS, personkrets 1.

Med dina behov och förmågor i blickfånget arbetar vi för att ge dig en meningsfull fritid. Målet är att göra dig så tillfredsställd som möjligt med ditt liv.

När du flyttar in hos oss får du en särskilt utsedd stödperson. Tillsammans med dig, dina närstående eller legal företrädare planerar vi för ett strukturerat och innehållsrikt liv. Det är stödpersonens ansvar att se till så att helheten kring din vardag fungerar som den ska.

På Erik Dahlbergsgatan arbetar vi pedagogiskt och strävar efter att du ska känna att du kan lita på personalen och att ni har en nära, öppen och trygg relation.

Aktiviteter

Du som bor hos oss väljer själv vad du vill göra, och får stöd av personalen att genomföra dina aktiviteter. En gång i veckan planerar ni som bor här kommande aktiviteter, framförallt våra gemensamma helgaktiviteter.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök och matrum. Vi lagar mat tillsammans med dig om du vill och ger dig det stöd du behöver. Antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Under helger och vid högtider gör vi lite extra fint och firar ofta tillsammans. Vill du gå ut och äta eller fika, finns det både restauranger och café nära vårt boende.

Anhöriga/närstående

Vårt samarbete med anhöriga och närstående sker på dina villkor. Vi talar alltid med dig och frågar om det är okej innan vi tar kontakt med dina anhöriga. Om du vill hjälper vi gärna till att ordna någon gemensam aktivitet för dig, dina anhöriga tillsammans med personalen. Du kan självklart bjuda hem dina anhöriga till din bostad när du vill.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Erik Dahlbergsgatan

Erik Dahlbergsgatans gruppboende ligger i ett lugnt område nära natur och parker på Gärdet i stadsdelen Östermalm i Stockholm.

Du bor i en egen lägenhet med ett rum och kök, toalett och dusch. Boendet har brandlarm och är bemannat dygnet runt, året om. Vi har nära till tunnelbana och bussar, i närområdet finns såväl butiker som olika slags service och även promenadvägar och parkområde.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Erik Dahlbergsgatan finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: vi samarbetar med kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.