Erik Dahlbergsgatan

hGruppbostad
Stockholm

Om verksamheten

Erik Dahlbergsgatan är ett gruppboende som vänder sig till dig som är vuxen och har en diagnos inom autismspektrum, Downs syndrom eller intellektuell funktionsnedsättning.

Med dina behov och förmågor i blickfånget arbetar vi för att ge dig en meningsfull vardag och fritid. Målet är att du ska känna dig trygg och nöjd med din tillvaro.

När du flyttar in hos oss får du en särskilt utsedd stödperson. Tillsammans med dig, dina närstående eller legal företrädare planerar vi för ett strukturerat och innehållsrikt liv. Det är stödpersonens ansvar att se till så att helheten kring din vardag fungerar som den ska.

På Erik Dahlbergsgatan arbetar vi pedagogiskt och strävar efter att du ska känna att du kan lita på personalen och att ni har en nära, öppen och trygg relation.

Aktiviteter

Du som bor hos oss väljer själv vad du vill göra, och får stöd av personalen att genomföra dina aktiviteter. En gång i veckan har vi planeringsmöte där de boende tillsammans med personal planerar kommande aktiviteter, framförallt våra gemensamma helgaktiviteter.

Måltider

Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet eller i vårt gemensamma kök och matrum. Vi lagar mat tillsammans med dig om du vill och ger dig det stöd du behöver, antingen tillsammans i det gemensamma köket eller enskilt hemma hos dig. Under helger och vid högtider gör vi lite extra fint och firar ofta tillsammans. Vill du gå ut och äta eller fika, finns det både restauranger och café nära vårt boende.

Anhöriga och närstående

Vårt samarbete med anhöriga och närstående sker på dina villkor. Vi kontaktar alltid dig och frågar om det är okej innan vi tar kontakt med dina anhöriga. Om du vill hjälper vi gärna till att ordna någon gemensam aktivitet för dig och dina anhöriga tillsammans med personalen. Du kan självklart bjuda hem dina anhöriga till din bostad när du vill.

Fysisk miljö

Du bor i en egen lägenhet med ett rum och kök, toalett och dusch. Dessutom finns det gemensamma ytor för umgänge samt kök. Det finns personal på plats dygnet runt, året om.

Erik Dahlbergsgatans gruppboende ligger i ett lugnt område nära natur och parker på Gärdet i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Vi har nära till tunnelbana och bussar, och i närområdet finns såväl butiker som olika slags service och även promenadvägar och parkområde.

Om medarbetarna

På Erik Dahlbergsgatan finns cirka 14 medarbetare i olika anställningsformer.Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har även kontakt med kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna