Nyöppnat
Visa alla bilder

hSärskilt boende

Egen regi
Vuxna
16
från 20 år och uppåt

Nytt boende som öppnade 2019

Nytidas nya boende i Vårberg vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt med en psykisk funktionsnedsättning. Några av de diagnoser vi har erfarenhet av är ADHD/ADD, Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, personlighetsstörning, psykos och schizofreni. Nytida erbjuder en trygg och trivsam boendemiljö för dig som söker ett korttidsboende eller en mer permanent plats att kalla "hemma".

Vi tar emot personer som vårdas enligt SoL, ÖPT, permission för LPT och LVM i öppenvård (paragraf 27).

Vi arbetar enligt modellen ESL (Ett självständigt liv). Vi bedriver ingen behandling, men utifrån våra boendes behov har vi däremot nära kontakt med olika vårdgivare som vårdcentral, beroendemottagning och öppenpsykiatrin.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Vårbryggan

Vårbryggan erbjuder nyrenoverade lägenheter i ett hus beläget centralt i Vårberg, omgivet av vackra grönområden.

Du bor i en enrumslägenhet med pentry 28 kvm, klädkammare, toalett och dusch. Du har tillgång till gemensamma allrum, matsal, tvättstuga. Lägenheten är möblerad om så önskas.

Det är endast cirka 5 minuters promenad till Vårbergs centrum där tunnelbana och närservice finns.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Vårbryggan finns cirka 20 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.