hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
6

LSS-Gruppbostad i Järfälla

På LSS-gruppbostaden Cylindergränd 5 ger vi stöd, omvårdnad och trygghet till dig som har en utvecklingsstörning.

Dina behov och förmågor bestämmer hur vi lägger upp din individuella utvecklingsplan och dina aktiviteter. Vi strävar efter att ge dig god omsorg och möjlighet att utvecklas i din egen takt.

Du får en stödperson som ansvarar för fickpengar, stöttar dig vid kläd- och hygieninköp och tar hand om vissa räkningar. Kontaktpersonen ansvarar också för att genomföra speciella aktiviteter tillsammans med dig och hålla kontakt med anhöriga, god man och daglig verksamhet.

Aktiviteter

Inomhus umgås vi med varandra, spelar spel, lyssnar på musik och ser på TV, för att nämna några saker. Utomhus promenerar vi gärna i skogen, på Järvafältet och längs Mälaren, och vi har inte långt till Ängsjö friluftsområde. På gångavstånd ligger Kallhälls 4-H gård där du kan rida eller bara göra ett besök.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Cylindergränd 5

Cylindergränd 5 ligger mitt i ett bostadsområde i Kallhäll, norr om Stockholm. Boendet ligger vid torget där det är liv och rörelse. Inom gångavstånd finns centrum med affärer och service. Här har du även nära till natur: skog, Järvafältet och Mälaren. Inte långt bort finns dessutom Ängsjö friluftsområde.

Du bor i en egen lägenhet med sovalkov, vardagsrum kombinerat med matplats och köksavdelning. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

På boendets entréplan finns ett gemensamt vardagsrum och ett stort gemensamt kök/matrum där vi äter gemensam middag ibland. Då hjälper alla som vill till att göra det festligt. Vi har också fester. Det kan vara stora fester där vi bjuder in vänner och bekanta, eller lite mindre då det bara är vi.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Cylindergränd 5 finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi samarbetar med Kallhälls vårdcentral vad gäller medicinskt ansvar och medicinutlämningen är delegerad. Vi samarbetar även med ett rehabiliteringscenter vid behov, där du får hjälp med bland annat lättare sjukgymnastik och att lära dig att använda olika hjälpmedel.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.