hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
LSS 9§8
Barn & Unga
Aspergers, Autism
3

LSS-boende i Bromma

Tranan är ett LSS-boende för dig mellan sju och 21 år med Aspergers syndrom eller autismliknande tillstånd med eller utan lindrig utvecklingsstörning.

På Tranan bor du i en trygg miljö som är strukturerad och förutsägbar och alla i personalen bemöter dig på samma sätt. Det gör att du känner dig säkrare och får enklare att utveckla dina förmågor och öka ditt självförtroende. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd du behöver. Vi tror på uppmuntran och gemenskap men också på ordning och tydliga gränser. På Tranan finns personal på plats dygnet runt, året om. Två gånger om året flyttar vi ut vår verksamhet. På vintern åker vi till fjällen och på sommaren hyr vi stuga.

Fritidsaktiviteterna ordnar vi så att det passar dina intressen och här gör vi saker både på egen hand och med varandra. Varje dag tränar vi på sådant som är bra att kunna om du flyttar till ett gruppboende eller börjar arbeta på till exempel ett dagcenter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tranan

Tranan ligger i ett lugnt bostadsområde i Bromma. Här har du nära till badplats, grönområden, affär och lekplatser. Det är ett litet boende med fyra platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Vi har gemensamma rum där vi umgås. Din familj är välkommen att hälsa på och kan övernatta här.

Service och kommunikationer

I Minneberg finns livsmedelsbutik och i angränsande stadsdelen Traneberg apotek, restauranger och vårdcentral. Minneberg har goda kommunikationer till Alvik som är en knutpunkt för kollektivtrafiken då här finns Tvärbanan, Nockebybanan, tunnelbana och busslinjer. Till Alvik tar det cirka tio minuter med buss.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.