hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
Aspergers, Autism
5

Sluss mot självständig framtid

Loftet är ett barn- och ungdomsboende som vänder sig till dig med Aspergers syndrom/högfungerande autism.

LSS-boendet Loftet fungerar som en sluss där du förbereder dig för en mer självständig framtid med ett permanent boende. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. På Loftet bor du i en miljö där du känner att du har kontroll. Här bemöter personalen dig på ett och samma sätt och hjälper dig att hålla reda vad som är på gång. Med ett förutsägbart och strukturerat boende blir du tryggare och har lättare att utveckla dina förmågor. Till tryggheten bidrar också vår dygnet-runt-bemanning. Tillsammans med dig gör vi en målsättningsplan. Planen styr vårt pedagogiska arbete som bygger på tydlighet och ett lågaffektivt bemötande.

Aktiviteter

Våra fritidsaktiviteter börjar på eftermiddagen när du kommer tillbaka från skolan. Våra dagliga aktiviteter handlar framförallt om livet hemma och ute i samhället och är en del av förberedelserna inför ditt framtida boende. Helgerna startar vi med gemensam filmkväll och vi anordnar sedan aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder också våra boende gruppaktiviteter som bowling och att gå på bio och museum, för att ta några exempel.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Loftet

Loftets boende ligger i ett lugnt hyreshus på Södermalm och har vatten runt knuten. På gångavstånd från Loftet finns livsmedelsbutik, restauranger och grönområden. Vi har också nära till bussar som går med täta turer till Slussen och Skanstull där tunnelbana finns.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.