Loftet barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Loftet är ett barn- och ungdomsboende som vänder sig till dig med Aspergers syndrom/högfungerande autism.

LSS-boendet Loftet fungerar som en sluss där du förbereder dig för en mer självständig framtid, en förberedelse för livet som vuxen. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. På Loftet bor du i en miljö där du känner att du har kontroll. Här bemöter personalen dig på ett och samma sätt och hjälper dig att hålla reda vad som är på gång. Med ett förutsägbart och strukturerat boende blir du tryggare och har lättare att utveckla dina förmågor. Till tryggheten bidrar också vår dygnet-runt-bemanning. Tillsammans med dig gör vi en målsättningsplan. Planen styr vårt pedagogiska arbete som bygger på tydlighet och ett lågaffektivt bemötande.

Aktiviteter

Våra fritidsaktiviteter börjar på eftermiddagen när du kommer tillbaka från skolan. Våra dagliga aktiviteter handlar framförallt om livet hemma och ute i samhället och är en del av förberedelserna inför ditt framtida boende. Helgerna startar vi med gemensam filmkväll och vi anordnar sedan aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder också gruppaktiviteter som bowling och att gå på bio och museum, för att ta några exempel.

Här på Loftet tycker vi det är viktigt med uppmuntran, ha kul och gemenskap men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Loftets boende ligger i ett lugnt hyreshus på Södermalm och har vatten runt knuten. På gångavstånd från Loftet finns livsmedelsbutik, restauranger och grönområden. Vi har också nära till bussar som går med täta turer till Slussen och Skanstull där tunnelbana finns.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna