hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
LSS 9§8
Barn & Unga
Aspergers, Autism
5

LSS-boende i Bromma

Svartvik är ett LSS-boende för dig mellan sju och 21 år som har Aspergers syndrom eller autismliknande tillstånd med eller utan lindrig utvecklingsstörning.

Miljön på Svartvik är strukturerad och förutsägbar och alla i personalen bemöter dig på samma sätt. Det gör att du känner dig tryggare och får lättare att utveckla dina förmågor och öka ditt självförtroende. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med hjälp av det stöd som just du behöver. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. Vi tycker det är viktigt att du blir uppmuntrad och har gemenskap och att vi har roligt tillsammans, och lika viktigt är det med ordning och reda och klara gränser. Vi vill ge dig en känsla av sammanhang och ordning i livet. På så sätt ökar din livskvalitet. På Svartvik finns personal på plats dygnet runt, året om. Två gånger om året flyttar vi ut vår verksamhet. På vintern åker vi till fjällen och på sommaren har vi möjlighet att tillsammans med andra enheter vara ett par dagar på en kollogård vi hyr utanför Trosa. Fritidsaktiviteterna ordnar vi så att det passar dina intressen och här gör vi saker både på egen hand och med varandra.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Svartvik

Svartvik ligger i ett lugnt bostadsområde i Bromma, Minneberg, precis vid Mälaren där det finns en badplats i området. Det är ett litet boende med fem platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Vi har gemensamma rum där vi umgås. Din familj är välkommen att hälsa på och kan övernatta här.

Service och kommunikationer

I Minneberg finns mataffär och i angränsande stadsdelen Traneberg finns apotek, restauranger och vårdcentral. Från Minneberg finns goda kommunikationer till Alvik som är en knutpunkt för kollektivtrafiken då här finns Tvärbanan, Nockebybanan, tunnelbana och busslinjer. Till Alvik tar det cirka tio minuter med buss.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.