Svartvik barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Bromma, Stockholm
1 av 12 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Svartvik är ett LSS-boende för dig mellan 7 och 21 år som har en diagnos inom autismspektrum med eller utan lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

Miljön på Svartvik är strukturerad och förutsägbar och alla i personalen bemöter dig på samma sätt. Det gör att du känner dig trygg och får lättare att utveckla dina förmågor och öka ditt självförtroende. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med hjälp av det stöd som just du behöver. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. Vi tycker det är viktigt att du blir uppmuntrad, känner gemenskap och att vi har roligt tillsammans. Men det är också viktigt med struktur och tydliga gränser. Vi vill ge dig en känsla av sammanhang och ordning i livet, på så sätt ökar din livskvalitet. På Svartvik finns personal på plats dygnet runt, året om.

På sommaren har vi möjlighet att tillsammans med andra enheter vara ett par dagar på en kollogård vi hyr utanför Trosa. Fritidsaktiviteterna ordnar vi så att det passar dina intressen och här gör vi saker både på egen hand och tillsammans.

Fysisk miljö

Svartvik ligger i ett lugnt bostadsområde i Bromma, Minneberg, precis vid Mälaren och det finns en badplats i området. Det är ett litet boende med fem platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Vi har gemensamma rum där vi umgås. Din familj är välkommen att hälsa på och kan övernatta här.

Service och kommunikationer

I Minneberg finns mataffär och i angränsande Traneberg finns apotek, restauranger och vårdcentral. Från Minneberg finns goda kommunikationer till Alvik som är en knutpunkt för kollektivtrafiken då här finns Tvärbanan, Nockebybanan, tunnelbana och busslinjer. Till Alvik tar det cirka tio minuter med buss.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna