Sjövägen för barn & unga

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Sjövägen är ett LSS-boende för dig som är mellan 10 och 21 år och som har Aspergers syndrom/högfungerande autism. Sjövägen fungerar som en sluss in i en mer självständig framtid.

Sjövägen erbjuder en förutsägbar, trygg och trivsam miljö. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov du har, men också dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi tror på uppmuntran och gemenskap och att ha roligt ihop. Samtidigt som vi är ett boende med ordning och reda och klara gränser.

Att bo i en strukturerad och förutsägbar miljö, där alla i personalen bemöter dig på samma sätt, gör att du känner dig tryggare och lättare utvecklar dina förmågor. När du flyttar in får du en egen kontaktperson som har det övergripande ansvaret. Tillsammans med dig och dina föräldrar ser kontaktpersonen till att din tid på Sjövägen anpassas efter dina intressen och önskemål. På Sjövägen finns personal på plats dygnet runt, året om.

Aktiviteter

När du kommer hem från skolan på eftermiddagen börjar olika fritidsaktiviteter. Varje dag satsar vi på aktiviteter som förbereder dig för ett kommande gruppboende eller arbete på exempelvis en daglig verksamhet. Vi ägnar oss åt vardagliga sysslor som att bädda sängen, klä på sig, sköta hygienen, handla, laga mat och städa.

Varje vecka kan du vara med på vårt husmöte. Då planerar vi veckan tillsammans, går igenom aktiviteter, tar upp både klagomål och önskemål och mycket annat.

Välkommen till Sjövägen!

Fysisk miljö

Nyrenoverad modern LSS-bostad för barn och unga med 5 platser på Sjövägen i Täby.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen