Tanums DV för vuxna

hDaglig Verksamhet
Tanumshede, Tanum, Västra Götaland

Om verksamheten

Tanums dagliga verksamhet vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrat. Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina egna mål och intressen som styr. Tillsammans med din stödperson utformas en individuell genomförandeplan med beskrivna mål, aktiviteter och schema. Tillsammans driver vi en liten butik som erbjuder våra deltagare ständigt växlande arbetsuppgifter. Tillsammans sköter vi butiken med allt vad det innebär. Några av uppgifterna är prismärkning, skyltning, lagerhållning, kassa och plocka fram varor. Hos oss kan alla hitta en uppgift efter förmåga och intresse. Utöver butiken finns också möjlighet att genomföra aktiviteter och andra anpassade uppgifter för att kunna må bra och utvecklas.

Fysisk miljö

Den dagliga verksamheten ligger mitt i Tanumshede. Du tar dig enkelt hit via promenad från boende Riksvägen och Apoteksvägen. Verksamheten ligger i öppna och fräscha lokaler. I lokalerna finns också möjlighet att vara delaktig till att utforma och anpassa till dina behov och önskemål.

Om medarbetarna

På Tanums daglig verksamhet har våra medarbetare stor erfarenhet och kunskap av att arbeta med målgruppen. Det innebär att de är vana att arbeta med utmanande beteende både verbalt och fysiskt, självskada, suicidalt beteende, ångestproblematik samt även viss missbruksproblematik. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller liknande. På daglig verksamheten är vi engagerade och tycker det är roligt att kunna hjälpa till i de mest svåra situationer i livet. Medarbetarna arbetar med tydliggörande pedagogik och bildstöd om det behövs. Om man som anhörig vill kan man komma och hälsa på så är man varmt välkommen. Vi tycker det är roligt, och bjuder gärna in både anhöriga och handläggare på besök!

Visa hela beskrivningen