hDaglig Verksamhet

Entreprenad
1
LSS 9§10
Vuxna
Intellektuell funktionsnedsättning

Drivs på uppdrag av Växjö kommun

Här kommer du till en kreativ miljö med en skapande inriktning såsom textil, målning, sång och musik med mera. Arbetet

anpassas utefter dina behov och önskemål. De alster som vi tillverkar har vi till försäljning i vår butik i verksamheten. Öppettider är vardagar 9-15.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tallskogen

Verksamheten bedrivs i en fin fastighet på två våningar. Övre plan består av två stora rum och nedre av flera mindre. Olika alternativ ger möjlighet till en anpassad arbetsmiljö för de deltagare som har sina sysselsättningar här. Omgivningarna erbjuder en fin utemiljö som inbjuder till utevistelse såsom exempelvis promenader, plantering och odling i en liten skala under vår, sommar och höst.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Tallskogen finns tre medarbetare. Personalen har mångårig erfarenhet och är utbildade vårdare, skötare eller undersköterskor. De är även utbildade inom textil formgivning och pedagogik. I den dagliga verksamheten finns en gruppchef och ett kvalitetsombud som har det övergripande ansvaret för planering av verksamheten, kvalitetsutveckling och händelserapportering. Arbetet leds av en verksamhetschef som har sitt kontor på Tallskogen

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.