Villa Cullberg Särskilt boende för vuxna

hSärskilt boende
Sigtuna, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Villa Cullberg är ett särskilt boende som vänder sig till dig med en psykisk funktionsnedsättning som ADHD/ADD, Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, psykos, schizofreni eller tvångssyndrom.

På Villa Cullberg ger vi dig ett värdigt liv i en trygg miljö med personal dygnet runt. Vi hjälper dig att stärka dina sociala, psykiska och praktiska förmågor, till exempel att handskas med dina symptom och att klara av att sköta ditt hem.

Vi är specialiserade på psykiatriska diagnoser och vi arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att våra insatser och vårt bemötande är aktivt stödjande istället för hjälpande. Vi tar alltså inte över och gör sådant som du själv klarar av. För att vardagen ska kännas meningsfull är det viktigt att du får vara med och bestämma och att du får göra sådant du är intresserad av. Vi utgår från ledorden stödja, motivera, stimulera och väcka intresse.

Aktiviteter

Du som bor på Villa Cullberg blir erbjuden aktiviteter både här och på andra håll. Individuella aktiviteter anordnar vi utifrån dina personliga intressen och behov. Vi har också gemensamma aktiviteter som olika former av friluftsliv och kulturella evenemang, bland annat tillsammans med lokala föreningar.

Exempel på aktiviteter är ADL-träning (Aktiviteter i det Dagliga Livet), samtal, dagliga sysslor, musik, gymnastik, pyssel, utflykter, café- och biobesök och trädgårdsarbete. Vi har ett aktivitetsråd som träffas varje termin.

Måltider

Vi serverar frukost, lunch, middag och kvällsfika. Personalen lagar måltiderna. Du kan också laga mat i din lägenhet. Speciella helger uppmärksammar vi med traditionsenlig mat, till exempel jul- och påskbord. Vill du gå ut och äta eller fika finns det restauranger och caféer i Sigtuna centrum.

Fysisk miljö

Fysisk miljö och faciliteterVilla Cullberg ligger centralt i Sigtuna och samtidigt nära naturen. Vi har två boendeplan och ett suterrängplan för umgänge. Du bor i en egen, fräsch lägenhet på 33 till 40 kvadratmeter. Du väljer själv om du vill ta med egna möbler eller flytta in i en möblerad lägenhet. Du har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum samt två träningskök. I våra allmänna utrymmen finns ytterligare två vardagsrum med tv, samtalsrum samt ett aktivitetsrum innehållande musikinstrument, träningsredskap, pingisbord, symaskin, etc.

Kommunikation och service

Runt fastigheten finns en stor, uppvuxen trädgård. Bussen stannar strax utanför Villa Cullberg. Butiker finns på fem minuters promenadavstånd. Det finns en simhall i boendets omedelbara närhet.

Om medarbetarna

På Villa Cullberg finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: leg sjuksköterska.

Visa hela beskrivningen

Lyssna