hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Autism
20

Daglig LSS-verksamhet som levererar till Nytidabutik

Backlöksvägen erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet inom LSS.

Målet för Backlöksvägen är att ge dig en meningsfull vardag som bidrar till din personliga utveckling. På Backlöksvägen jobbar alla efter individuella scheman, bland annat med målning, sport, pussel, hushållssysslor, sömnad, bakning och pyssel. Vi är utomhus varje dag och tar promenader eller utför fysisk aktivitet efter din förmåga.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Backlöksvägen DV

Du jobbar i stora, ljusa lokaler. Utanför inbjuder en stor tomt till aktiviteter och trädgårdsarbete. I omgivningen finns promenadvägar i skogsmiljö och du har också nära till stadsmiljö med butiker.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.