Sommarallén

hServiceboende
Vallentuna, Stockholm

Om verksamheten

Sommaralléns serviceboende som omfattas av LSS, vänder sig till dig med autism, autismliknande tillstånd, dubbeldiagnoser eller lindrig utvecklingsstörning och som är 18 år eller äldre.

Här vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Med lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Vi erbjuder gemensamma måltider två dagar i veckan där du är välkommen att vara delaktig, samt både individuella och gemensamma aktiviteter regelbundet. På fredagar har vi gemensamt fika.

Varje vecka har vi boendemöte. Det är ett mötes-forum för er som bor här där du kan påverka och framföra dina önskemål och synpunkter

Fysisk miljö

Serviceboendets tolv lägenheter är centralt belägna i Vallentuna. Det gör att du har nära till samhällsservice och kollektivtrafik. Från Vallentuna går Roslagsbanan till Stockholm Östra. Samhällsservice som butiker, apotek, bibliotek, husläkarmottagningar, restauranger, med mera finns i centrum. På gångavstånd finns också simhall. Verksamhetsbuss finns.

Bostäderna är fördelade på olika flerfamiljsfastigheter. De flesta av våra lägenheter har två rum, kök, badrum och balkong. Sju av lägenheterna är belägna i samma trapphus som boendets gemensamhetslokal. Där finns tv, ett stort och varierat utbud av DVD-filmer, datorer, pedagogiskt material, Wii-spel. Aktiviteter utformar vi efter dina behov och önskemål.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har adekvat utbildning och erfarenhet för att arbeta med målgruppen. Fortbildning och vidareutbildning erbjuds fortlöpande. Personalgruppen består av både män och kvinnor i varierande åldrar. Som boende hos oss har du ett eget stödteam med två kontaktpersoner som har ett särskilt ansvar för det som ingår i vårt uppdrag: genomförandeplaner, samverkan och säkerställa att din röst blir hörd.

Visa hela beskrivningen