Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
11

LSS-Serviceboende

LSS-Serviceboendet Bällstaberg vänder sig till dig med autism, autismliknande tillstånd eller lindrig utvecklingsstörning och som är 18 år eller äldre.

På Bällstabergs serviceboende vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar.

Arbetstillfällen finns på dagliga verksamheten Industri och Hantverk i Vallentuna. Fritidsaktiviteterna anordnar vi utifrån dina vanor och hur du vill använda din lediga tid. Vårt läge gör att du har nära till både friluftsliv i naturen och aktiviteter inne i samhället.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Bällstaberg

Serviceboendet har tio lägenheter som ligger i två olika fastigheter i Bällstaberg samt en satellitlägenhet i Vallentuna. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök, badrum och balkong. I båda fastigheterna finns gemensamhetslokal där du kan umgås med dina grannar och personalen och ägna dig åt olika aktiviteter.

Kommunikationer och service

Bällstaberg ligger strax utanför Vallentuna. Till närmaste centrum är det cirka en kilometer. Där finns butiker, kulturhus, bibliotek, teater, biograf, simhall, bowling, idrottsanläggning och mycket mer. Vill man ha ännu mer att välja på tar det bara någon halvtimme med buss till Stockholm. Ännu närmare är det till Täby centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.