Bällstaberg

hServiceboende
Vallentuna, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-Serviceboendet Bällstaberg vänder sig till dig som är vuxen och har en diagnos inom autismspektrum och/eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Du känner dig redo för eget boende men behöver fortfarande stöd för att klara dig själv.

Hos oss bor och lever du i en miljö med uppmuntran och gemenskap, men också med struktur, ordning och reda. Här vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi stöttar dig att ta vara på dina starka sidor och intressen.

Vi vill ge dig så stor känsla som möjligt av att du lever självständigt. Samtidigt som du får precis det stöd du behöver för att klara vardagen på ett bra sätt. Tillsammans med dig jobbar vi för att stärka ditt självförtroende så att du gör allt mer på egen hand. Vi hjälper dig att träna på hur du sköter ditt eget hushåll, till exempel att städa, tvätta och laga mat. Du får också hjälp att träna upp din förmåga ute i samhället. Det kan röra sig om att tänka igenom vad du behöver köpa hem, att gå och handla eller göra andra ärenden, skaffa vänner och att planera semestern. Det är också viktigt att du får ägna dig åt dina intressen.

Arbetstillfälle finns på dagliga verksamheten Industri och Hantverk i Vallentuna. Fritidsaktiviteterna anordnar vi utifrån dina hur du vill använda din lediga tid. Vårt läge gör att du har nära till både friluftsliv i naturen och aktiviteter inne i samhället.

Fysisk miljö

Serviceboendet har tio lägenheter som ligger i två olika fastigheter i Bällstaberg samt en satellitlägenhet i Vallentuna. Du bor i en egen lägenhet. Det finns olika storlekar på lägenheterna. I båda fastigheterna finns gemensamhetslokal där du kan umgås med dina grannar och personalen och ägna dig åt olika aktiviteter.

Kommunikationer och service

Bällstaberg ligger strax utanför Vallentuna. Till Vallentuna centrum är det cirka en kilometer. Där finns butiker, kulturhus, bibliotek, teater, biograf, simhall, bowling, idrottsanläggning och mycket mer. Vill man ha ännu mer att välja på tar det bara någon halvtimme till Täby centrum och ca 50 minuter till Stockholm.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i ett serviceboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna