Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
10

Naturnära boende med hästgårdar i grannskapet

LSS-serviceboendet Gillinge vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning

På Gillinge serviceboende vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi hjälper dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Tillsammans sätter vi upp mål för din utveckling och du får verktyg för att hantera dagliga sysslor, din fritid och dina relationer med andra.

Viktig för dig och oss är din individuella genomförandeplan som tar upp behov och insatser och som visar hur vi stöttar dig steg för steg till att bli allt mer självständig.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gillinge

Din lägenhet har två rum, kök och badrum och du har tillgång till gemensam tvättstuga. Gården har totalt tio lägenheter och ligger med naturen inpå knuten och i grannskapet finns bland annat flera hästgårdar.

Kommunikation och samhällsservice,

Gillinge trafikeras med SL-bussar. Samhällsservice, butiker, med mera, finns i Vallentuna centrum och Täby centrum som ligger cirka en mil från gården.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.