hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Aspergers, Autism, Dubbeldiagnoser
10

LSS-Serviceboende

Bällsta serviceboende inom LSS vänder sig till dig med exempelvis en utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd, ADHD, eller dubbeldiagnoser och som är 18 år eller äldre. De som bor hos oss har ofta ett omfattande behov av stöd.

Vi drar nytta av vårt inspirerande läge i grönområden nära Vallentunasjön. Med lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Bällsta Serviceboende består av tio lägenheter samt en gemsamhetsbostad. Alla lägenheter är fullt utrustande med kök och tvättmaskin. Du väljer om du vill vara för dig själv i din egen lägenhet eller tillsammans med andra i vår gemensamma lägenhet. I boendet erbjuds fritidsaktiviteter enskilt eller gemensamt för den som vill, till exempel gemensamma måltider och olika aktiviteter ni tillsammans har valt. Aktiviteter utformar vi efter dina behov och önskemål. Vi respekterar din rätt att själv bestämma. Regelbundet finns möjlighet att vara med i Boenderådet, ett mötes-forum för er som bor här. Där du kan framföra dina önskemål och synpunkter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Bällsta Serviceboende

Bällsta serviceboende ligger i ett lugnt område i Vallentuna med flerfamiljsbostäder som är omgivet av grönområden och har nära till Vallentunasjön. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till boendets gemensamma lägenhet för samvaro, aktiviteter, med mera.

Kommunikationer och service

Till närmaste centrum är det cirka en kilometer. Där finns butiker, kulturhus, bibliotek, teater, biograf, simhall, bowling, idrottsanläggning och mycket mer. Vill man ha ännu mer att välja på tar det bara någon halvtimme med buss till Stockholm. Ännu närmare är det till Täby centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har adekvat utbildning och erfarenhet för att arbeta med målgruppen. Fortbildning och vidareutbildning erbjuds fortlöpande. Personalgruppen består av både män och kvinnor i varierande åldrar. Som boende hos oss har du ett eget stödteam med två kontaktpersoner som har ett särskilt ansvar för det som ingår i vårt uppdrag: genomförandeplaner, samverkan och säkerställa att din röst blir hörd.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.