Bällsta serviceboende för vuxna

hServiceboende
Vallentuna, Stockholm

Om verksamheten

Bällsta serviceboende inom LSS vänder sig till dig med exempelvis en utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd, ADHD, eller dubbeldiagnoser och som är 18 år eller äldre. De som bor hos oss har ofta ett omfattande behov av stöd.

Vi drar nytta av vårt inspirerande läge i grönområden nära Vallentunasjön. Med lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Bällsta Serviceboende består av tio lägenheter samt en gemsamhetsbostad. Alla lägenheter är fullt utrustande med kök och tvättmaskin. Du väljer om du vill vara för dig själv i din egen lägenhet eller tillsammans med andra i vår gemensamma lägenhet. I boendet erbjuds fritidsaktiviteter enskilt eller gemensamt för den som vill, till exempel gemensamma måltider och olika aktiviteter ni tillsammans har valt. Aktiviteter utformar vi efter dina behov och önskemål. Vi respekterar din rätt att själv bestämma. Regelbundet finns möjlighet att vara med i Boenderådet, ett mötes-forum för er som bor här. Där du kan framföra dina önskemål och synpunkter.

Fysisk miljö

Bällsta serviceboende ligger i ett lugnt område i Vallentuna med flerfamiljsbostäder som är omgivet av grönområden och har nära till Vallentunasjön. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till boendets gemensamma lägenhet för samvaro, aktiviteter, med mera.

Kommunikationer och service

Till närmaste centrum är det cirka en kilometer. Där finns butiker, kulturhus, bibliotek, teater, biograf, simhall, bowling, idrottsanläggning och mycket mer. Vill man ha ännu mer att välja på tar det bara någon halvtimme med buss till Stockholm. Ännu närmare är det till Täby centrum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har adekvat utbildning och erfarenhet för att arbeta med målgruppen. Fortbildning och vidareutbildning erbjuds fortlöpande. Personalgruppen består av både män och kvinnor i varierande åldrar. Som boende hos oss har du ett eget stödteam med två kontaktpersoner som har ett särskilt ansvar för det som ingår i vårt uppdrag: genomförandeplaner, samverkan och säkerställa att din röst blir hörd.

Visa hela beskrivningen