Smedjevägen 6 och 8 (fd Petters) för vuxna

hGruppbostad, Serviceboende
Urshult, Tingsryd, Kronoberg
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Smedjevägen 8 (fd Petters) är en gruppbostad med tre platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag. Här finns också en servicebostad, Smedjevägen 6 med sju platser. Dessa sju platser är placerade i en närliggande byggnad i form av trapphusmodell, och vänder sig  till samma målgrupp som i gruppbostaden.

Fysisk miljö

Gruppbostaden och servicebostaden är belägna i ett mindre samhälle vid namn Urshult, i Tingsryd kommun. Enheten erbjuder boende både i form av grupp- och servicebostad i trapphusmodell. De två husen som Trehörna ansvarar för är belägna på Smedjevägen 6 och Smedjevägen 8 med en mindre gård emellan. I gruppbostaden finns det totalt tre lägenheter och även en gemensamhetslägenhet som alla boende har tillgång till. Inom gångavstånd till enheten, cirka 2 kilometer bort, kan vi även erbjuda daglig verksamhet i olika former. Lägenheterna är belägna på olika våningsplan med trappor emellan, hiss saknas i husen. Det finns två gemensamma tvättstugor för alla lägenheter.

Om medarbetarna

På Smedjevägen 6 och 8 finns det totalt elva ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. Arbetsgruppen arbetar gemensamt mot både gruppbostaden och servicebostaden vid varje arbetspass. Här finns också en gruppchef för enheten. Det finns en ansvarig sjuksköterska kopplad till enheten och även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende. Boendestödjarna på Smedjevägen 6 och 8 besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp, och de har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt

Visa hela beskrivningen