Åkervägen servicebostad

hGruppbostad, Serviceboende
Urshult, Tingsryd, Kronoberg

Om verksamheten

Åkervägen är en servicebostad med åtta platser om vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Fysisk miljö

Åkervägens serviceboende är beläget i det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Enheten erbjuder boende i form av trapphusmodell, och de åtta lägenheterna som Trehörna ansvarar för är belägna på Åkervägen 2A och 2B. I trappuppgång A finns det totalt fem lägenheter och även en gemensamhetslägenhet som alla boende har tillgång till. I trappuppgång B har vi tre lägenheter. Inom gångavstånd från enheten, cirka två kilometer bort, kan vi även erbjuda daglig verksamhet i olika former. Lägenheterna är belägna på olika våningsplan med trappor emellan, det finns ingen hiss i husen. Det finns gemensam tvättstuga för alla lägenheter som är belägen i källaren.

Om medarbetarna

På Åkervägen finns det totalt nio ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar också som gruppchef på boendet. En ansvarig sjuksköterska är kopplad till enheten och det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende på Åkervägen. Boendestödjarna på Åkervägen besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp, och de har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt.

Visa hela beskrivningen