hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-bostad i Västra Götaland

Skillnadsgatan som omfattas av LSS vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och utvecklingsstörning och som behöver stöd i vardagslivet.

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. Du känner dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Målet för oss är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. I ett gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. Vårt läge ger goda förutsättningar för både friluftsliv i närområdet och aktiviteter i större orter som Göteborg och Trollhättan.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Skillnadsgatan

Gruppbostaden ligger i ett lugnt villaområde. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök, badrum och altan. Boendet har också gott om gemensamt utrymme. Med lokaltrafiken kan man ta sig till Göteborg och Trollhättan. På gångavstånd har du Lilla Edets centrum med bland annat butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bio och bibliotek.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.