hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-bostad i Västra Götaland

LSS-gruppbostaden Villa Blanca vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd.

Individen i fokus

Gruppboendet samarbetar med daglig verksamhet i Lödöse, som ligger på gångavstånd. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för såväl passande daglig sysselsättning som fritidsaktiviteter. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. Du känner dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Målet för oss är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

I ett gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. I vår trädgård har du tillgång till bland annat vår gemensamma altan där vi kan ha fikastunder på dagarna och grilla på kvällarna.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Blanca

Gruppbostaden ligger i centrala Lödöse med nära till natur och fritidsaktiviteter. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök och badrum och en altan som gränsar till vår stora trädgård. Boendet har också gott om utrymme inomhus för gemenskap.

Kommunikationer, service och miljö

Kollektivtrafik och tågförbindelser finns till Göteborg och Trollhättan. På gångavstånd har du livsmedelsbutik, pizzerior, café, museum, fotbollsplan och ishall. I närheten finns också promenadstigar och badsjö.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.