hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-bostad i Västra Götaland

LSS-gruppbostaden Magnusgården vänder sig till äldre personer med autism eller autismliknande tillstånd och lindrig utvecklingsstörning.

Magnusgården bjuder på en rogivande, hanterbar och förutsägbar miljö. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för såväl passande daglig sysselsättning som fritidsaktiviteter. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. I kombination med en tydlig och hemtam miljö känner du dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Målet för oss är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Magnusgården

Gruppbostaden ligger i centrala Lödöse med nära till natur och fritidsaktiviteter. Du bor i en egen lägenhet med två rum, kök, badrum och egen altan. Boendet har också gott om utrymme för gemenskap. Vi har egen bredbandsuppkoppling.

Kommunikationer, service och miljö

Kollektivtrafik och tågförbindelser finns till Göteborg och Trollhättan. På gångavstånd har du livsmedelsbutik, pizzerior, café, museum, fotbollsplan och ishall. I parken intill boendet kan man ta lugna promenader och ha gemensamma aktiviteter och i närheten har vi en badsjö.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.