hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
4

LSS-gruppboende i Västra Götaland

Hasselvägens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism eller autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning, som behöver stöd i vardagslivet.

Individen i fokus

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för såväl passande daglig sysselsättning som fritidsaktiviteter. Vi stöttar dig med scheman och andra verktyg som hjälper dig att bli allt mer självständig. Vi har nära samarbete med din dagliga verksamhet. Och vi arbetar för att alla som ingår i nätverket runt dig ska sträva mot samma mål – att du ska leva ett gott liv.

På vårt gruppboende har du full frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. Samtidigt som du alltid är omgiven av personal som finns där för att ge dig det stöd och den omvårdnad just du behöver.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hasselvägen

Fysisk miljö och faciliteter

Gruppbostaden ligger i ett lugnt villaområde drygt en halvmil utanför Lödöse. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök och badrum och altan. Boendet har också gott om utrymme inomhus för gemenskap.

Kommunikationer, service och miljö

I Lödöse finns kollektivtrafik och tågförbindelser till Göteborg och Trollhättan. I samhället finns också ett litet köpcenter med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och frisör. I Nygårds samhälle finns en fotbollsplan där man kan följa matcher under säsongen. Hasselvägens gruppbostad har naturen runt knuten.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.