Skälbygatan 169

hGruppbostad
Västerås, Västmanland

Om verksamheten

Gruppbostaden Skälbygatan 169 inom LSS är för dig som är myndig och har en funktionsnedsättning som gör det svårt med socialt umgänge, inlevelseförmåga, planering och organisation av tillvaron.

Du bor hos oss i en trygg miljö och får det stöd just du behöver. Här har du ditt hem och vi respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Du engagerar dig så långt du kan i ditt liv på boendet. Du är alltid delaktig och är med och bestämmer, samt att det alltid är dig vi lyssnar på i första hand.

Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och känna att ditt liv är meningsfullt och händelserikt. Vi anordnar boendemöten. De mötena handlar om möjligheten att vara delaktig i planering av gemensamma aktiviteter. Oftast kommer vi överens om enkla saker som till exempel vad vi ska göra till helgen eller äta på den gemensamma middagen i basen som är våra gemensamma lokaler. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, men du får också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Du erbjuds aktiviteter varje vecka som vi planerar efter dina vanor och hur du vill ha det. Du får möjlighet att åka på utflykter, gå på restaurang eller ta med picknickkorgen. Du kan vistats mycket ute i naturen och gå dagliga promenader, eller delta i gymnastik med avslappning i basen. Du erbjuds social samvaro i basen som att spela spel eller titta på film tillsammans med andra. Du kan välja att gå på bio, teater eller besöka något museum och vi är öppna för alla förslag. Omgivningarna inbjuder till olika friluftsaktiviteter.

Fysisk miljö

Gruppboendet Skälbygatan 169 ligger i ett lugnt bostadsområde cirka 20 minuters promenad från Bäckby centrum med vårdcentral, mataffär och apotek. Boendet ligger nära Erikslunds shoppingcenter och dit promenerar man på cirka 35 minuter.

Du bor i en egen lägenhet med kök, sovalkov, badrum och uteplats. Våra gemensamma utrymmen består av kök och allrum, de används för social samvaro samt gemensamma aktiviteter. Det är nära till friluftsområden, Mälarens vatten och shopping med väl utbyggd service.

Om medarbetarna

På Skälbygatan 169 finns 5 boendestödjare och 3 vikarier med adekvat utbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna