Gotlandsgatan

hGruppbostad
Västerås, Västmanland

Om verksamheten

Gotlandsgatan är en gruppbostad inom LSS som vänder sig till dig med Downs syndrom.

Gotlandsgatan är ett hem för dig som behöver stöd av personal dygnet runt. Här bor du i en trygg miljö där du känner närhet, respekt och delaktighet, och där du kan utvecklas som människa.

Aktiviteter

Aktiviteterna på Gotlandsgatan planeras så att de passar dina behov och önskemål och ingår i genomförandeplanen. Två gånger om året har vi dels ett boenderåd där du kan vara med och påverka, dels en speciell träff för anhöriga.

Måltider

Du planerar, köper och lagar din egen mat i din lägenhet med stöd av personalen. Högtider firar vi tillsammans med mat och dryck och aktiviteter.

På Gotlandsgatan tillämpar vi sovande jour.

Fysisk miljö

Gotlandsgatan är ett boende med sex platser i en enplansvilla. Du bor i en egen lägenhet på 43 kvadratmeter med vardagsrum, kök, sovrum, toalett med dusch, hall och uteplats. Lägenheten har trygghetslarm. Vi har ett gemensamt kök där man kan laga och äta mat tillsammans och ett allrum för samvaro. Utomhus finns gemensam uteplats och altan under tak. Parkering finns utanför gruppbostaden och busshållplats i närområdet.

I Önsta centrum, som ligger nära boendet, finns närbutik, pizzeria, bibliotek, apotek och familjeläkarmottagning.

Om medarbetarna

På Gotlandsgatan finns cirka tolv medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Gotlandsgatan på Instagram

Lyssna