hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Downs syndrom
6

LSS-gruppbostad i Västmanland

Gotlandsgatan är en gruppbostad inom LSS som vänder sig till dig med Downs syndrom.

Gotlandsgatan är ett hem för dig som behöver stöd av personal dygnet runt. Här bor du i en trygg miljö där du känner närhet, respekt och delaktighet, och där du kan utvecklas som människa.

Aktiviteter

Aktiviteterna på Gotlandsgatan planeras så att de passar dina behov och önskemål och ingår i genomförandeplanen. Två gånger om året har vi dels ett boenderåd där du kan vara med och påverka, dels en speciell träff för anhöriga.

Måltider

Du planerar, köper och lagar din egen mat i din lägenhet med stöd av personalen. Högtider firar vi tillsammans med mat och dryck och aktiviteter.

På Gotlandsgatan tillämpar vi sovande jour.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gotlandsgatan

Gotlandsgatan är ett boende med sex platser i en enplansvilla. Du bor i en egen lägenhet på 43 kvadratmeter med vardagsrum, kök, sovrum, toalett med dusch, hall och uteplats. Lägenheten har trygghetslarm. Vi har ett gemensamt kök där man kan laga och äta mat tillsammans och ett allrum för samvaro. Utomhus finns gemensam uteplats och altan under tak. Parkering finns utanför gruppbostaden och busshållplats i närområdet.

I Önsta centrum, som ligger nära boendet, finns närbutik, pizzeria, bibliotek, apotek och familjeläkarmottagning.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Gotlandsgatan finns cirka tolv medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.