Skälbygatan 173

Västerås, Västmanland

Om verksamheten

Skälbygatan är en gruppbostad inom LSS för dig som är 18 år eller äldre och har en funktionsvariation.

Här bor du i en trygg miljö i ett lugnt område. Vi som jobbar här är till för dig och ger dig det stöd som du behöver. Vi utformar ditt stöd efter hur du vill ha det och jobbar väldigt mycket med självbestämmande. Det är alltid dig vi lyssnar på i första hand.

Vårt mål är att du ska kunna leva så självständigt som möjligt och känna att du har en meningsfull tillvaro. Du kommer att åka och handla en gång i veckan  och många åker gärna till Ica Maxi Erikslund. Du planerar din handling själv, om du behöver stöd får du det av personalen.

Vi har också många gemensamma aktiviteter som vi gör tillsammans. Självklart är de frivilliga, vill du inte följa med så stannar du hemma. Exempel på saker som vi gör är att spela bowling, titta på idrott, gå på promenader, bio och konserter eller äta på restaurang. Vi åker också gärna på bilutflykter i närområdet, då brukar vi ta med oss en fikakorg och fikar ute i naturen.

Vi har informationsstunder där vi informerar om kommande händelser. Där får du komma med egna förslag på vad du vill göra. Vi brukar också träffa andra verksamheter inom Nytida för till exempel en promenad.

Fysisk miljö

Skälbygatan ligger i ett lugnt bostadsområde i den västra delen av Västerås. Här har du väldigt nära till Erikslunds handelsområde samt till kollektivtrafik. Kollektivtrafiken går precis utanför med goda förbindelser. Bussen går i regel var tionde minut. Om dina anhöriga vill besöka dig så har vi en stor parkering som är gratis.

Du bor i en egen lägenhet med kök och badrum med öppen planlösning. Varje lägenhet har även en uteplats som brukar användas flitigt under sommarhalvåret. Du har också tillgång till de gemensamma utrymmena såsom kök, tv-rum och tvättstuga. Här umgås vi väldigt mycket och tittar på tv. Ibland äter de som vill tillsammans, detta gör vi speciellt på helgerna. Omgivningen inbjuder till både promenader och cykelturer.

Om medarbetarna

Vi är 4 boendestödjare som jobbar i verksamheten samt gruppchef. Vi har även ett flertal vikarier som täcker upp när ordinarie personal är borta. Vi är både män och kvinnor som jobbar vi har lång erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg. Vi är utbildade inom social omsorg där många är utbildade undersköterskor med inriktning mot funktionshindrade.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna