Gästrikevägens gruppbostad

hGruppbostad
Västerås, Västmanland

Om verksamheten

Gästrikevägen är en gruppbostad inom LSS för dig som är 18 år och uppåt och har en funktionsnedsättning. Här bor du i en trygg miljö på ett lugnt område. Vi som jobbar här är till för dig, vårt mål är att du ska få det stöd du behöver. Vi utformar ditt stöd efter hur du vill ha det, vi jobbar utifrån självbestämmande och det är alltid dig vi lyssnar på i första hand. Vårat mål är att du ska kunna leva så självständigt som möjligt och känna att du har en meningsfull tillvaro. Vi har också många gemensamma aktiviteter som vi tillsammans utför som självklart är frivilliga vill du inte följa med så stannar man hemma. Exempel på saker som vi gör är,  spelar bowling, går på promenader, går på bio, går på konserter, äter på restaurang. Vi åker också gärna på bilutflykter i närområdet då tar vi gärna med oss en fikakorg och fikar ute i naturen. Vi har informationsstunder där vi informerar om kommande händelser och  där får du komma med egna förslag på vad du vill göra.  Vi brukar också träffa andra verksamheter inom Nytida för tex en promenad.

Fysisk miljö

Om Boendet

Gästrikevägens gruppbostad har sex lägenheter där varje lägenhet har eget kök och badrum samt öppen planlösning samt egen uteplats. Vi har nära både naturen och till kollektivtrafiken. De gemensamma ytorna är öppna och inbjudande vilket gör att vi ofta umgås med varandra där och tittar på film/TV och spelar ofta sällskapsspel. Sommartid tillbringar vi mycket tid i vår trädgård och på vår fina uteplats

Närmiljö

Gästrikevägens gruppbostad ligger på Gryta och är beläget i ett lugnt villaområde med lummig trädgård. Det är gångavstånd till mindre livsmedelsbutik, bibliotek, vårdcentral samt pizzeria och kiosk. Det är nära till kollektivtrafiken som snabbt tar dig in till city. Kommer du till oss med bil finns gratis parkering precis utanför boendet.

Om medarbetarna

På Gästrikevägen arbetar sex boendestödjare varav en gruppchef som även arbetar i verksamheten. Vi har även en stödpedagog som arbetar hos oss. Våra medarbetare har erfarenhet av målgruppen och samtliga har relevant utbildning för att arbeta hos oss.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna