Vill du veta mer om Rosens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Vill du veta mer om Rosens gruppbostad?

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker gruppbostad eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Jag bokar
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka besök
Nyöppnat
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Nybyggd gruppbostad i Säffle som öppnar våren 2020

På vår nya LSS-gruppbostad i Säffle ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Rosens gruppbostad har sex lägenheter. Alla lägenheter har eget kök och badrum samt en egen uteplats med trädäck. Tre av lägenheterna är extra tillgänglighetsanpassade. Utöver de egna lägenheterna finns möjlighet att umgås med sina grannar i de gemensamma utrymmena.

Gruppbostaden är belägen i ett trevligt villaområde med gångavstånd till såväl centrala Säffle som till populära promenadstråk med fin natur. I närområdet finns dessutom affärer för inköp av dagligvaror, biograf, minigolfbana och restauranger.

Vi vänder oss till personer inom personkrets 1, LSS 9:9.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Rosens gruppbostad

Nybyggd modern gruppbostad med 6 platser i södra delen av Säffle.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På gruppbostaden finns cirka 10 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.