Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
4

Kullens LSS-gruppboende är för dig som är 18 år och äldre med Autism eller Aspergers syndrom.

Som boende hos oss på Kullen hyr du en lägenhet med egen uteplats. Det finns ett allrum och kök i anslutning till din lägenhet där vi umgås gemensamt, om man vill. Hos oss kan du arbeta i daglig verksamhet med sysslor som passar dig. Det kan handla om skapande verksamhet, trädgårdsskötsel, jordbruk eller andra sysslor och vi anpassar detta utifrån dig beroende på dina intressen och önskemål. Dagliga verksamheten ligger i närheten av boendet eller i närområdet. Om du behöver studera så hjälper vi till att ordna det också, för vi har samarbete med skolor i närområdet. Det är dina intressen, styrkor och drömmar som bestämmer hur vi lägger upp din tid hos oss. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Målet för oss är att du ska leva ett så självständigt och gott liv som möjligt.

Här har du naturen utanför dörren som lockar till promenader och avkoppling, och du har också möjligheter att till exempel fiska och rida.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kullen

Du bor i en egen lägenhet som anpassas efter dina behov och önskemål. Du har också tillgång till gemensamma utrymmen på boendet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har läkare och sjuksköterska knutna till oss.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.