Rissne

hKorttidsboende
Sundbyberg, Stockholm
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Rissne korttidsboende inom LSS, vänder sig till barn och ungdomar, främst inom personkrets LSS (1:1§). Det finns tio platser för barn och ungdomar på Rissne korttidsboende.

Vi vill att varje deltagare ska känna glädje och trygghet när de kommer till oss. Miljön ska vara stimulerande och anpassad efter just deras behov. På Rissne korttidshem får du möjlighet att prova olika aktiviteter under din vanliga vistelse eller under våra lov-aktiviteter då vi ordnar kollo med olika teman. Det kan vara i utflyttad verksamhet eller med korttidshemmet som bas, vilket innebär att du sover i ditt vanliga rum men gör spännande aktiviteter dagtid.

Vi anser att en strukturerad pedagogik är nödvändig och vi upprättar därför en individuell utvecklingsplan tillsammans med föräldrar, LSS-handläggare och annan viktig personal som finns runt barnet eller ungdomen. Utvecklingsplanen upprättas minst en gång per år och revideras efter behov.

Vi vill ha ett nära samarbete med föräldrar och närstående och försöker ställa upp på deras och naturligtvis inte minst på dina önskemål. Vi samarbetar också med personal på skola och övrig fritidsverksamhet. Målet är att se till så att allt runt omkring dig känns så välbekant och hemtamt som möjligt.

Fysisk miljö

Rissne korttidshem är beläget i botten på ett flerfamiljshus. Vi har möjlighet att dela av i tre delar och har en egen gård där du kan gunga, cykla eller hoppa studsmatta. Du har alltid ditt eget rum som är möblerat och du har tillgång till Wifi och TV om du vill se på film eller spela.

Vi har stora gemensamma utrymmen med flera rum där du umgås med dina vänner. Vi lagar all mat själva och självklart är du med och påverkar vad som står på menyn.

Om medarbetarna

På Rissne finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har vissa medarbetare som utöver svenska kan tala engelska, persiska och arabiska samt spanska.

Visa hela beskrivningen

Lyssna