Rissne

hKorttidsboende
Sundbyberg, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Rissne korttidsboende inom LSS, vänder sig till barn och ungdomar med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi vill att du ska känna glädje och trygghet när du kommer till oss. Miljön ska vara stimulerande och anpassad efter just dina behov.

Aktiviteter

På Rissne korttidshem får du möjlighet att prova olika aktiviteter. Aktiviteterna bygger på deltagarnas intressen men några vanligt förekommande aktiviteter på hemmaplan är att baka, pyssla, spela spel och hoppa studsmatta. Vi åker även iväg på aktiviteter och då kan det handla om 4-H gård, museum eller picknick. Vi ordnar även aktiviteter tillsammans med våra andra korttidsboenden och då kan temat vara fotbollsturnering, disco, ansiktsmålning, grillfest, bowling eller kanske något annat kul som du föreslår.

Vi brukar även försöka erbjuda utflyttad verksamhet på annan ort under sommaren. Vi kallar det för vårt kollo och det är efterlängtade dagar där vi kommer iväg tillsammans och maxar det som hör sommaren till. Det kan vara i utflyttad verksamhet eller med korttidshemmet som bas, vilket innebär att du sover i ditt vanliga rum men gör spännande aktiviteter dagtid.

Pedagogik

Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi utformar en strukturerad pedagogik och upprättar en individuell utvecklingsplan tillsammans med dig, dina föräldrar, LSS-handläggare och andra viktiga personer som finns runt dig.

Vi vill ha ett nära samarbete med föräldrar och närstående och försöker ställa upp på deras och naturligtvis inte minst på dina önskemål. Vi samarbetar också med personal på skola och övrig fritidsverksamhet. Målet är att se till så att allt runt omkring dig känns så välbekant och tryggt som möjligt.

Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans, men värdesätter också struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Rissne korttidshem är beläget i botten på ett flerfamiljshus. Vi har möjlighet att dela av i tre delar och har en egen gård där du kan gunga, cykla eller hoppa studsmatta. Du har alltid ditt eget rum och du har tillgång till Wifi och TV om du vill se på film eller spela.

Vi har stora gemensamma utrymmen med flera rum där du umgås med dina vänner. Vi lagar all mat själva och självklart är du med och påverkar vad som står på menyn.

Om medarbetarna

På Rissne finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har vissa medarbetare som utöver svenska kan tala engelska, persiska och arabiska samt spanska.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna