Visa alla bilder

hKorttidsboende

Egen regi
1
LSS 9§6
Barn & Unga
10

Korttidshemmet för barn och ungdomar upp till 21 år.

Rissne korttidsboende inom LSS, vänder sig till barn och ungdomar upp till och med 21 års ålder, främst inom personkrets LSS (1:1§). Det finns tio platser för barn och ungdomar på Rissne korttidsboende.

Vi vill att varje barn ska känna glädje och trygghet när de kommer till oss. Miljön ska vara stimulerande och anpassad efter just deras behov. På Rissne korttidshem får du möjlighet att prova olika aktiviteter under din vanliga vistelse eller under våra lov-aktiviteter då vi ordnar kollo med olika teman. Det kan vara i utflyttad verksamhet eller med korttidshemmet som bas, vilket innebär att du sover i ditt vanliga rum men gör spännande aktiviteter dagtid.

Vi anser att en strukturerad pedagogik är nödvändig och vi upprättar därför en individuell utvecklingsplan tillsammans med föräldrar, LSS-handläggare och annan viktig personal som finns runt barnet eller ungdomen. Utvecklingsplanen upprättas minst en gång per år och revideras efter behov.

Vi vill ha ett nära samarbete med föräldrar och närstående och försöker ställa upp på deras och naturligtvis inte minst på dina önskemål. Vi samarbetar också med personal på skola och övrig fritidsverksamhet. Målet är att se till så att allt runt omkring dig känns så välbekant och hemtamt som möjligt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Rissne

Rissne korttidshem är beläget i botten på ett flerfamiljshus. Vi har möjlighet att dela av i tre delar och har en egen gård där du kan gunga, cykla eller hoppa studsmatta. Du har alltid ditt eget rum som är möblerat och du har tillgång till Wifi och TV om du vill se på film eller spela.

Vi har stora gemensamma utrymmen med flera rum där du umgås med dina vänner. Vi lagar all mat själva och självklart är du med och påverkar vad som står på menyn.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Rissne finns cirka 20 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi har vissa medarbetare som utöver svenska kan tala engelska, persiska och arabiska samt spanska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.