Lundagatan - korttidsvistelse utan övernattning

hFritids, Korttidsboende
Solna, Stockholm

Om verksamheten

Lundagatan är en verksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna med NPF – neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I verksamheten träffas barn och ungdomar en eller två eftermiddagar/kvällar i veckan i permanenta grupper med fast personal. Grupperna är indelade efter ålder, intressen och stödbehov och varje grupp har sitt eget aktivitetsschema som deltagarna skapar i samråd med personalen. Tillsammans provar vi sedan på olika aktiviteter i våra lokaler eller ute på stan. Vi äter alltid middag tillsammans och hämtar samt skjutsar hem den som vill med verksamhetens bil. Hos fritidsverksamhet Lundagatan har vi grupper från 7 år och uppåt.

Lundagatan var tidigare en del av Stöd & Resurs som nu ingår i Nytida.

Fysisk miljö

Lundagatan är vår hemtrevliga fritidslokal i Solna. Här finns biljardbord, pingisbord, biosalong, flera datorer och TV-rum där man kan spela tv-spel. På Lundagatan finns kök med matplats där vi lagar mat och äter tillsammans.

På Lundagatan finns många möjligheter att göra roliga saker tillsammans, men här kan man också hitta en lugn vrå för exempelvis läxläsning eller om man bara vill ta det lugnt.

När vi inte är på Lundagatan gör vi olika aktiviteter på stan. Det kan exempelvis vara bowling, bad, klättring, gokart och bio. När vi gör aktiviteter på stan så äter vi alltid middag på restaurang.

Lundagatan ligger i ett bostadsområde och fritidslokalen är uppdelad i två våningar med flera spelrum.

Från Lundagatan är det gångavstånd 10-15 min till t-bana Solna Centrum samt t-bana Västra skogen. Fritidslokalen ligger också nära Skytteholmsparken dit vi ofta går tillsammans för lek och annat skoj.

Om medarbetarna

På Lundagatan jobbar 8 fritidsledare. 5 fritidsledare som har fastanställning samt 3 fritidsledare som jobbar fasta grupper i veckan. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel undersköterskeutbildning, lärare, eller socionomutbildning.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna