Bällsta Gård

hKorttidsboende, LSS-fritids
Bromma, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Bällsta gård är ett fritids- och korttidshem inom LSS som vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 5-21 år, med ADHD, intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Du bor i en hemlik miljö där det ska kännas tryggt och ombonat. Har man en funktionsnedsättning som autism eller autismliknande tillstånd behöver man extra stöd och omtanke. På Bällsta gård satsar vi på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade, och att arbeta med glädje. Ett viktigt mål för oss är att hjälpa till att bygga upp din förmåga att klara saker på egen hand. Tillsammans med dig gör vi upp en målsättningsplan som styr vårt pedagogiska arbete. Dina behov, starka sidor och intressen bestämmer hur den planen ser ut.

Aktiviteter

På korttidshemmet ordnar vi aktiviteter som passar er som bor här. Vi övar tillsammans på vardagssysslor som att laga mat, bädda sängen och tvätta. Andra aktiviteter kan vara att hoppa studsmatta, leka, pyssla, måla, baka och mycket annat. Vi brukar också ge oss iväg bort med vår egen buss för att bada, gå på museum eller göra något annat. Eftersom Bällsta gård har naturområden nära inpå sig är det enkelt att hitta på aktiviteter utomhus. På  sommaren har vi möjlighet för de som vill att flytta verksamheten till en kollogård i närheten av Trosa under en veckas tid.

Till fritids kommer du efter skolans slut och kan stanna till klockan 18.00, och från 07.00-18.00 på lov och studiedagar. Du får hjälp att planera din eftermiddag och att komma igång med olika fritidsaktiviteter. Det kan röra sig om allt från att leka till att spela spel, lyssna på musik, laga mellanmål eller sitta en stund vid datorn eller surfplattan.

Fysisk miljö

Bällsta gård är en gammal herrgård i Bromma. Du bor i ett eget rum där du omger dig med dina personliga saker. Vi har nära till lekplatser och områden med både grönska och vatten. Till närmaste busshållplats tar det cirka fem minuter att gå. Ungefär tio minuters promenad bort finns handelsområdet Bromma Blocks.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Bällsta Gård på Instagram

Lyssna