Aspen korttidsboende och LSS-fritids för barn & unga i Täby

hKorttidsboende, LSS-fritids
Täby, Stockholm
1 av 17 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-verksamheten Aspen är ett fritids- och korttidshem som vänder sig till dig med Aspergers syndrom och högfungerande autism. Vi har fem platser i korttidsvistelsen (LSS 9§6) och 8 platser på korttidstillsyn (LSS 9§7).

På Aspen får du en chans att utvecklas i din egen takt. Du får det stöd som just du behöver av personal som finns på plats dygnet runt, året om. Miljön på Aspen är tydlig, harmonisk och trygg.

Har man Aspergers syndrom/autism behöver man extra stöd och omtanke. På Aspen satsar vi på omsorg, tydlighet och engagemang. Målet för oss som arbetar här är att stärka ditt självförtroende och din förmåga att klara saker på egen hand. Tillsammans gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt pedagogiska arbete. Dina behov, styrkor och intressen bestämmer hur den planen ser ut.

Aktiviteter

På korttidshemmet ordnar vi aktiviteter som passar er som bor här. Vi övar också tillsammans på vardagssysslor som att laga mat, bädda sängen och sköta den personliga hygienen. Vi brukar också ge oss iväg i vår egen buss för att till exempel gå på bio eller museum, tävla i gokart, äta på restaurang, och mycket annat. Men du har förstås även gott om tid för att vara för dig själv i lugn och ro och ägna dig åt egna aktiviteter.

Aspens fritids är som vilket annat fritidshem som helst. Med en viktig skillnad – här hamnar du i en mindre grupp. Hit kommer du efter skolans slut och kan stanna till klockan 18.00, och på lov och studiedagar har vi öppet 07.00-18.00. Vi håller stängt bara på helger och röda dagar. Vi hjälper dig att hitta rätt aktivitet. Du kan till exempel spela innebandy, leka, spela spel, vara med och laga mellanmål, passa på att göra läxor eller arbeta vid datorn.

Vi brukar försöka erbjuda utflyttad verksamhet vid två tillfällen per år, tre dygn på vintern och sex dygn under sommaren

Fysisk miljö

Aspen ligger i Skarpäng i Täby. Verksamheten ligger i ett radhusområde med skogen inpå knuten och gångavstånd till såväl mataffär, pizzeria, badplats, idrottsanläggningar och busstation.Med buss tar man sig enkelt till Täby Centrum och tunnelbanan i Danderyd.

Om medarbetarna

På Aspen finns 7 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna