Öppnar datum ej fastställt
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Här bygger vi ett nytt boende

Industrigatan är ett nytt LSS-boende i centrala Bjuv i Skåne. Hos oss ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Det är ett perfekt boende för dig som vill flytta hemifrån

och komma igång med att träna på allt som hör vuxenlivet till!

På Industrigatan i Bjuv har vi byggt ett helt nytt LSS-boende för vuxna med en diagnos inom autismspektrum med eller utan utvecklingsstörning eller andra tillkommande funktionsnedsättningar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Industrigatan

Industrigatan är en nybyggd modern gruppbostad med 6 platser. Boendet ligger centralt i Bjuv med närhet till samhällsservice som vårdcentral, mataffär och andra butiker. Med Pågatåget eller buss tar man sig snabbt till närliggande orter. Att resa till Helsingborg tar cirka 20 minuter.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KYutbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.