Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

Tryggt och trivsamt i skärgårdsmiljö

Nyängens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Aktiviteterna, såväl på daglig verksamhet som på fritiden, skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov och vi hjälper dig att skapa lämpliga vardagsrutiner. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Nyängen. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt. Till ditt stöd finns personal på plats dygnet runt, året om.

Aktiviteter

När du bor på Nyängen kan du delta i fritidsaktiviteter som dans, simning, bowling, träna på gym och gå på bio. Annat vi gör är exempelvis att gå på ishockey- och fotbollsmatcher, lyssna på konserter och besöka caféer och restauranger. Självklart hjälper vi dig att planera och genomföra andra aktiviteter som du är särskilt intresserad av. På vardagarna har du möjlighet att delta i daglig verksamhet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nyängen

Gruppbostaden med sina sex lägenheter ligger i ett lugnt område i Trosa. På boendet finns utrymmen där vi kan umgås och äta tillsammans. Trosa har ett bra utbud med butiker, service och nöjen. Till Trosa tar man sig med tåg via Vagnhärad eller direktbuss från Stockholm. Lokala bussförbindelser finns mellan Malmköping och Flen och mellan Flen och Eskilstuna.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.