Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism, Utvecklingsstörning
12

Daglig verksamhet inom LSS i Södermanland

Vår dagliga verksamhet Högås DV inom LSS vänder sig till dig som vill arbeta med djurhållning, stall, verkstad, vaktmästeri, trädgård och musik. Vi har hästar, getter, minigrisar, höns och vaktlar. Hagar i direkt anslutning till gården med stall med hästboxar, sadelkammare, foderrum och ryktplats. Högås DV är omgiven av skog och natur där vi har möjlighet att ta långa skogspromenader.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Högås DV

Dagliga verksamheten, Högås DV är beläget i ett skogs- och naturområde tio minuter från Vagnhärad, cirka 55 minuter söder om Stockholm samt 35 minuter från Södertälje och Nyköping.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi är tre anställda. Våra medarbetare har relevant utbildning och kunskap för att arbeta med denna målgrupp samt relevant utbildning och kunskaper inom djurhållning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.