Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism, Intellektuell funktionsnedsättning
25

Daglig verksamhet inom LSS i Södermanland

Högås DV inom LSS vänder sig till dig som vill arbeta med djur, natur och estetiskt inriktning.

Vår dagliga verksamhet är uppdelad på två arbetsplatser, Högås och Gården. På Gården inriktar vi oss på djur och natur. Här finns hästar, getter, höns och minigrisar. Vi jobbar också med snickeri, trädgård och vaktmästeri.

På Högås arbetar vi mer riktat mot estetisk verksamhet. Här spelar vi musik, målar, pysslar, stickar och syr med mera. Vi går även promenader i naturskönt område. Vi har också vår egen badplats där vi bada och fiska på sommaren.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Högås DV

Gården är belägen utanför Trosa i lantlig miljö som ligger cirka 50 minuter från Stockholm. Högås Dv ligger i ett skogs- och naturområde tio minuter från Vagnhärad, ca 50 minuter söder om Stockholm samt 35 minuter från Södertälje och Nyköping.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi är sex anställda. Våra medarbetare har relevant utbildning och kunskap för att arbeta med denna målgrupp samt relevant utbildning och kunskaper inom djurhållning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.