Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-gruppboende i Södermanland

Fjällgatan kaprifolens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd där även psykiska tilläggshandikapp kan förekomma.

Individen i fokus

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Fjällgatan. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

I närheten av Fjällgatan har du möjlighet att delta i daglig verksamhet inom industri och hantverk. På fritiden anordnar vi aktiviteter som du är intresserad av. Vårt läge ger goda förutsättningar för friluftsliv och även aktiviteter i tätorter som Trosa, Nykvarn och Södertälje.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Fjällgatan Kaprifolen

Boendet är enplanshus. Täta tågförbindelser finns med bland annat Södertälje och Stockholm. Stationen ligger cirka 200 meter från gruppbostaden. Butiker och annan service finns på nära håll, liksom möjligheter att exempelvis besöka badhus, spela fotboll och gå på gym. Vi har också nära till naturområden och sevärdheter som slott och herrgårdar och Skottvångs gruva.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.