Fjällgatan Kaprifolen för vuxna

hGruppbostad
Gnesta, Södermanland
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Fjällgatan kaprifolens LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd där även psykiska tilläggshandikapp kan förekomma.

Individen i fokus

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Fjällgatan. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

I närheten av Fjällgatan har du möjlighet att delta i daglig verksamhet inom industri och hantverk. På fritiden anordnar vi aktiviteter som du är intresserad av. Vårt läge ger goda förutsättningar för friluftsliv och även aktiviteter i tätorter som Trosa, Nykvarn och Södertälje.

Fysisk miljö

Boendet är enplanshus. Täta tågförbindelser finns med bland annat Södertälje och Stockholm. Stationen ligger cirka 200 meter från gruppbostaden. Butiker och annan service finns på nära håll, liksom möjligheter att exempelvis besöka badhus, spela fotboll och gå på gym. Vi har också nära till naturområden och sevärdheter som slott och herrgårdar och Skottvångs gruva.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen