Fjällgatan Fenix

hGruppbostad
Gnesta, Södermanland
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Fjällgatan Fenix är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig som är vuxen och har en förvärvad hjärnskada.

Individen i fokus

Dina dagliga sysslor och fritidsaktiviteter skräddarsys utifrån dina önskemål, förutsättningar och behov. Vi är noga med att ta vara på dina styrkor och intressen för att du ska få ett så meningsfullt och innehållsrikt liv som möjligt. Vi arbetar med stor respekt för din vilja, dina förutsättningar och ditt behov av att få vara med och bestämma och leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

På fritiden anordnar vi aktiviteter som du är intresserad av, både enskilt och i grupp. Vårt läge ger goda förutsättningar för friluftsliv och även aktiviteter i tätorter som Trosa, Nykvarn och Södertälje.

Vi kan erbjuda daglig verksamhet i Åkers Styckebruk, på DV Krutbruket som du kan läsa mer om här >>

Fysisk miljö

Boendet är enplanshus och du bor i egen lägenhet. De gemensamma delarna finns centralt i bostaden. Gruppbostaden har en stor tomt och gemensam uteplats.

Täta tågförbindelser finns med bland annat Södertälje och Stockholm. Stationen ligger cirka 200 meter från gruppbostaden. Butiker och annan service finns på nära håll, liksom möjligheter att exempelvis besöka badhus, spela fotboll och gå på gym. Vi har också nära till naturområden och sevärdheter som slott och herrgårdar och Skottvångs gruva.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna