Morkullan

hKorttidsboende
Upplands väsby, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Morkullans korttidsboende är ett korttids som erbjuder plats från 10 år och uppåt och med olika typer av funktionshinder. Vi delar upp åldrar i olika grupper och dagar. Alla är välkomna utifrån att vi tillsammans bedömer att Morkullan är ett korttids för just Dej.

På morkullan har vi pysselrum, målarrum, 10 sovrum, stort gemensamt kök, samlingsrum med tv, musikrum och ett media rum där man kan spela, se bio och ha karaoke.

Vi gör även aktiviteter som dans, musikcafe, museum, bowling, bad, skogsutflykter, djurpark mm. Vi gör tillsammans en planering med gästerna utifrån deras önskemål om aktiviteter och utflykter. Ibland gör vi större utflykter som kolmården, kryssning eller grönalund.

Har du egen dator eller surfplatta så har vi öppet WIFI.

Fysisk miljö

Morkullan är beläget i ett lugnt bostadsområde med närhet till grönområden. Det är en friliggande villa med en stor trädgård. Granne med verksamheten finns en nyanlagd fotbollsplan och ett ute-gym. När du kommer till Morkullan har du ett eget möblerat rum. Vi har stora gemensamma utrymmen med flera rum där du umgås med dina vänner. Vi lagar all mat själva och självklart är du med och påverkar vad som står på menyn.

Om medarbetarna

På Morkullan finns cirka 22 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna