Visa alla bilder

hKorttidsboende

Egen regi
1
LSS 9§6
Vuxna
Autism
10

LSS-boende i Stockholm

Korttidsboendet Morkullan vänder sig till vuxna personer, över 18 år som är beviljade korttidsvistelse utifrån LSS. Här får du möjlighet att träffa kompisar, träna på vardagliga göromål som är bra att kunna när du flyttar till eget boende. Vi gör också många aktiviteter som sång och musik, ridning, utflykter som du vill göra till exempel åker och badar och dansar. Under sommaren har vi utflyttad verksamhet i form av kollo med olika teman. På Morkullan finns ett inne-gym och ett multimedia-rum där du kan spela dataspel eller titta på film. Har du egen dator eller surfplatta så har vi öppet WIFI.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Morkullan

Morkullan är beläget i ett lugnt bostadsområde med närhet till grönområden. Det är en friliggande villa med en stor trädgård. Granne med verksamheten finns en nyanlagd fotbollsplan och ett ute-gym. När du kommer till Morkullan har du ett eget möblerat rum. Vi har stora gemensamma utrymmen med flera rum där du umgås med dina vänner. Vi lagar all mat själva och självklart är du med och påverkar vad som står på menyn.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Morkullan finns cirka 22 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.