Lyckan

hKorttidsboende, LSS-fritids
Täby, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Lyckan fritids- och korttidshem vänder sig till barn och ungdomar med som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vårt mål är att erbjuda boende och aktiviteter i en förutsägbar och trygg miljö där du kan utvecklas i din egen takt. Det gör vi genom att ta hänsyn till dina behov och ta vara på dina intressen och starka sidor. Hos oss ska du känna att vi som arbetar här lyssnar på och respekterar dig och att du får vara med och bestämma hur du vill ha det. Samtidigt som vi naturligtvis anpassar oss efter familjens önskemål. På boendet finns personal på plats dygnet runt, året om.

Aktiviteter

Aktiviteterna på Lyckan ska stötta dig i din personliga utveckling. Till din hjälp får du bland annat datorer med handikappanpassade tangentbord och dataprogram speciellt gjorda för unga med autism. När vi inte sitter vid datorn kan vi leka, pyssla, måla, hoppa på studsmattan eller ge oss iväg med vår mini-buss för att bada, besöka museum, bibliotek eller lekplatser, och mycket annat. Eftersom Lyckan ligger med naturen inpå knuten kan vi enkelt ge oss iväg på en promenad eller joggingtur.

Varje sommar hyr vi en kollogård en vecka i närområdet. Där anordnar vi en massa roliga och somriga aktiviteter.

Fritids

På fritids får du hjälp att planera och komma igång med aktiviteter. Det kan handla om allt från att lyssna på musik, spela spel, leka eller laga mellanmål, till att arbeta vid datorn eller surfplattan. Med den egna bussen kan vi också lätt anordna aktiviteter även utanför Lyckan. Till fritidsverksamheten kommer man efter skoldagens slut och kan stanna fram till klockan 18.00. Under lov och studiedagar håller fritids öppet 07.00-18.00.

Fysisk miljö

Du bor i ett eget rum på korttidsboendet. Lyckan ligger naturnära i Täby Kyrkby med gångavstånd till centrum där det finns bland annat livsmedelsbutik, konditori, apotek och bibliotek. I centrum kan man också ta buss till Täby centrum och till Danderyd med anknytande tunnelbana och Roslagsbanan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna