Lyckan

hKorttidsboende, LSS-fritids
Täby, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Lyckan fritids- och korttidshem vänder sig till barn och ungdomar med som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vårt mål är att erbjuda boende och aktiviteter i en förutsägbar och trygg miljö där du kan utvecklas i din egen takt. Det gör vi genom att ta hänsyn till dina behov och ta vara på dina intressen och starka sidor. Hos oss ska du känna att vi som arbetar här lyssnar på och respekterar dig och att du får vara med och bestämma hur du vill ha det. Samtidigt som vi naturligtvis anpassar oss efter familjens önskemål. På boendet finns personal på plats dygnet runt, året om. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans, samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Aktiviteter

Aktiviteterna på Lyckan ska stötta dig i din personliga utveckling. Till din hjälp får du bland annat datorer med anpassade tangentbord och dataprogram speciellt gjorda för unga med autism. Andra aktiviteter är lek, pyssel, måleri, hoppa på studsmattan eller ge oss iväg med vår mini-buss för att bada, besöka museum, bibliotek eller lekplatser, och mycket annat. Eftersom Lyckan ligger med naturen inpå knuten kan vi enkelt ge oss iväg på en promenad eller joggingtur. Vi anordnar aktiviteter som du tycker om och är trygg i men försöker även få dig att prova nya saker på dina villkor.

Vi brukar försöka erbjuda utflyttad verksamhet under sommaren. Vi kallar det för vårt kollo och det är efterlängtade dagar där vi kommer iväg tillsammans och maxar det som hör sommaren till.

Aktiviteter på fritids

Fritids

På fritids får du hjälp att planera och komma igång med aktiviteter. Det kan handla om allt från att lyssna på musik, spela spel, leka eller laga mellanmål, till att arbeta vid datorn eller surfplattan. Med den egna bussen kan vi också lätt anordna aktiviteter även utanför Lyckan. Till fritidsverksamheten kommer man efter skoldagens slut och kan stanna fram till klockan 18.00. Under lov och studiedagar håller fritids öppet 07.00-18.00.

Fysisk miljö

Du bor i ett eget rum på korttidsboendet. Lyckan ligger naturnära i Täby Kyrkby med gångavstånd till centrum där det finns bland annat livsmedelsbutik, konditori, apotek och bibliotek. I centrum kan man också ta buss till Täby centrum och till Danderyd med anknytande tunnelbana och Roslagsbanan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo på ett korttidsboende

Visa hela beskrivningen

Lyssna