Längan

hServiceboende
Täby, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Längan är för dig som är vuxen och har Aspergers syndrom/högfungerande autism. Du känner dig redo för eget boende men behöver fortfarande stöd för att klara dig själv.

Vår pedagogik anpassas till dina behov och förutsättningar. Hos oss bor och lever du i en miljö med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och tydliga gränser.

När du bor hos oss vill vi ge dig så stor känsla som möjligt av att du lever självständigt. Samtidigt som du får precis det stöd du behöver för att klara vardagen på ett bra sätt. Vi som arbetar här har en viktig roll för att stärka ditt självförtroende så att du gör allt mer på egen hand. Vi hjälper dig att träna på hur du sköter sitt eget hushåll, till exempel att städa, tvätta och laga mat. Du får också hjälp att träna upp din förmåga ute i samhället. Det kan röra sig om att tänka igenom vad du behöver köpa hem, att gå och handla eller göra andra ärenden, skaffa vänner och att planera semestern. För oss är det på samma gång viktigt att du får ägna dig åt dina intressen.

Aktiviteter, måltider och planering

Fritiden kan vara ett problem. Vad ska jag syssla med? Vi stöttar och motiverar dig att göra olika saker, till exempel gå på konsert eller bio eller umgås med andra. På gångavstånd har du en gemensamhetslokal där du kan träffa både dina grannar och personalen och i lokalen kan man också laga mat, spela spel och göra mycket annat.

Du lagar maten i ditt eget kök och får hjälp av personalen om du behöver. Två gånger i veckan serverar vi gemensamma måltider, och varje vecka planerar vi tillsammans aktiviteter både speciellt för dig och också för alla som bor här. Som boende har du en egen kontaktperson som står dig extra nära. Boendet är bemannat dygnet runt.

Fysisk miljö

Du bor i en av Längans fem friliggande lägenheter som är placerade i Skarpäng, Täby. I direkt anslutning till boendet ligger Skarpängs centrum med livsmedelsbutik, kiosk och restaurang. Här finns också busskommunikationer till både Täby centrum och Mörby/Danderyd med anslutande tunnelbana och Roslagsbanan.

Om medarbetarna

På Längan finns sju medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Längan på Instagram

Lyssna