Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
8

LSS-boende i Jönköping

Lindalléns LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller utvecklingsstörning, och som behöver stöd.

Din dagliga sysselsättning och dina fritidsaktiviteter skräddarsyr vi självklart utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna ge dig ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Lindallén.

Vårt geografiska läge är perfekt för både friluftsliv i omgivningarna och aktiviteter i Jönköping.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lindallén

Lindalléns gruppboende är fördelat på två villor i ett bostadsområde i Taberg. Du bor i en egen lägenhet med kombinerat vardagsrum och sovrum, kokvrå, badrum samt egen balkong. I Lindalléns gemensamma del kan du umgås med dina grannar, personalen och besökare.

Kommunikationer och miljö

Till Jönköping är det cirka 15 kilometer och du tar dig enkelt dit med buss eller tåg. På gångavstånd har vi naturreservatet Taberg. Tabergs topp är ett populärt utflyktsmål med utsiktsplats med café och restaurang. I närheten har vi också skog, sjöar och vandringsleder.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.