Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
8

LSS-boende i Jönköping

Nytidas LSS-gruppboende Lindallén är ett boende beläget utanför Jönköping. Lindallén vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd.

Boendet är beläget i det natursköna samhället Taberg, där det finns tillgång till livsmedelsbutik, apotek, post, gym, konditori och mycket mer! På promenadavstånd från boendet hittar du en av Nytidas fantastiska dagliga verksamheter. Taberg ligger ca 2 mil söder om Jönköping, nära allmänna kommunikationer. Det geografiska läget är perfekt för aktiviteter i både omgivningarna och i Jönköping.

Din dagliga sysselsättning och fritidsaktiviteter skräddarsyr vi tillsammans med dig utefter dina önskemål!

Vi arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk och lågaffektivt bemötande, utefter dina förutsättningar och behov. Vi jobbar med dina styrkor, intressen och drömmar för att kunna ge dig en meningsfull vardag hos oss på Lindallén!

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lindallén

Lindalléns LSS-gruppboende består av tre hus som ligger intill varandra. Fördelat mellan husen är 8 lägenheter om ca 38-52 kvm. Här bor du i egen lägenhet med kombinerat vardagsrum och sovrum, kokvrå, badrum samt egen balkong. De större lägenheter har fullt utrustade kök och de mindre lägenheterna har kokvrå. I två av husen finns personalutrymmen och gemensamhetsutrymmen där du kan du umgås med dina grannar, personalen och besökare. Lägenheterna är inte möblerade.

Kommunikationer och miljö

Till Jönköping är det cirka 15 kilometer och du tar dig enkelt dit med buss eller tåg. På gångavstånd har vi naturreservatet Taberg. Tabergs topp är ett populärt utflyktsmål med utsiktsplats med café och restaurang. I närheten har vi också skog, sjöar och vandringsleder.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Kompetent personal dygnet runt, vaken natt vid behov samt sjuksköterska och arbetsterapeut dagtid. Vi arbetar utefter stödpersonskap, du får välja två personal som finns som extra stöttning för dig!

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.